Top
  >  Lifestyle   >  Oefeningen voor het trainen van je billen


Nu de zomer in aantocht is, wordt het ook weer tijd om je badmode uit de kast te halen. Zie je hier nu tegenop, omdat je misschien het idee hebt dat je figuur er nog niet helemaal klaar voor is? Probeer dan eens de volgende oefeningen voor het trainen van je billen.

Ongeacht het strandseizoen, is het fijn als je het hele jaar door verzekerd bent van een getraind paar billen. Vooral als je van plan bent om binnenkort naar een zonnige vakantiebestemming te gaan, waarbij een badpak of bikini niet kunnen ontbreken.  Met de vier onderstaande oefeningen zul je na een aantal weken al resultaat zien van een strakker achterwerk.

1. Begin eerst met het strekken van je been- en bilspieren, om ze los te maken. Ga rechtop staan en buig je rechterbeen naar voren, je linkerbeen houd je gestrekt naar achteren. Deze oefening doe je vervolgens ook aan de andere kant en herhaal je zowel rechts als links drie keer.

2. Bij de deze oefening leun je op je onderarmen, ellebogen en knieën, te zien op afbeelding nummer twee. Dan strek je één been naar achteren zo hoog mogelijk, met je voet richting het plafond. Dan beweeg je je been drie op en neer, zonder de grond te raken. Span tegelijkertijd je buikspieren aan, ter voorkoming van het krommen van je rug. Probeer deze oefening 20 keer te herhalen aan elke kant.

3. Blijf voor deze oefening in dezelfde positie als bij de vorige. Strek je been weer naar achteren en omhoog, maar maak nu kleine cirkels met je been. Doe dit 20 keer met de klok mee, zowel links als rechts. En daarna nog eens, maar dan tegen de richting van de klok in.

4. Ga op de grond zitten, plaats je handen achter je lichaam en buig je knieën, zoals op foto vier. Duw dan je heupen omhoog en strek hierbij je armen. Het helpt als je hierbij je bilspieren aanspant. Kom daarna weer naar beneden en als het je lukt herhaal deze oefening dan 20 keer.

Onthoud dat je deze oefeningen regelmatig moet blijven herhalen, als je echt resultaat wilt zien. Na elke dag te hebben getraind voor twee weken, zul je voelen dat je bilspieren strakker worden. Na zes weken kun je er zelfs een hele broekmaat mee afwerken!