Top
  >  Mode & Beauty   >  Ontharingsmethodes voor gladde benen


Het is weer bijna rokjes tijd en dan moeten onze benen natuurlijk klaar zijn voor de zomer. Dit begint bij een gladgeschoren babyhuidje zonder stoppels of scheeruitslag. Maar met welke ontharingsmethodes kun je supergladde benen creëren?

Er worden veel verschillende ontharingsmethodes gebruikt voor gladde benen. Ontharingscrème, epileren, waxen, laseren of toch ouderwets met een scheermesje? Waarmee krijg je de gladste benen, waarmee blijven de haartjes het langst weg en wat is het minst pijnlijk? Hieronder worden alle ontharingsmethodes onder de loep genomen!

Voorbereiding

Probeer je benen altijd ’s avonds te ontharen. Na het scheren, epileren of waxen is je huid vaak geïrriteerd, rood en pijnlijk. Indien je het ’s avonds doet, heeft je huid de hele nacht om te herstellen.

Voordat je aan het ontharingsproces begint, moet je eerst de dode huidcellen verwijderen. Je verliest dagelijks honderden huidcellen en er ligt vaak een dood laagje huid bovenop. Daarom moet je je huid scrubben voor extra mooie, zachte en gladde benen. Bovendien stimuleert het je doorbloeding waardoor je huid verzorgingsproducten beter opneemt en voorkomt het ingegroeide haartjes.

Ontharingscrème

Ontharingscrème is opgebouwd uit stoffen die het haar doen oplossen. Hierdoor kun je, na het opsmeren van de ontharingscrème, de haartjes gemakkelijk wegspoelen. Het effect is relatief langdurig. De duur van het resultaat zit tussen scheren en harsen in. Ontharingscrèmes hebben wel een chemische samenstelling waardoor het niet lekker ruikt en soms wat huidirritatie kan veroorzaken.

Epileren

Elektrisch epileren lijkt de weg naar mooie gladde benen. De wortels worden bij het epileren ook verwijderd, waardoor de haartjes niet snel terug groeien. Daarnaast is het ook relatief goedkoop. Je telt er 1 keer een paar tientjes voor, maar daarna heb je er jaren plezier van. Het grote nadeel aan epileren is dat je een hoge pijngrens moet hebben. Het is bijna even pijnlijk als harsen, alleen dan gaat het een stuk langzamer. Ook heb je bij epileren een grotere kans op ingegroeide haartjes.

Scheren

Veel vrouwen scheren hun benen dagelijks. Het is makkelijk, goedkoop, snel en pijnloos. Helaas hebben we niet lang plezier van het resultaat. Binnen dag ontstaan er soms alweer stoppels. Als je je benen wil scheren, gebruik dan altijd scheerschuim. Als je dit niet in huis hebt, kun je ook shampoo of conditioneer als alternatief gebruiken.

Hete wax

Deze vorm van ontharen kun je het best overlaten aan de schoonheidsspecialist. Het is moeilijke en gevaarlijke methode om thuis te doen. Je moet harde wax namelijk opwarmen tot hij vloeibaar is. Wanneer je de wax te heet maakt, kan dit erg pijnlijk zijn en kunnen er brandwonden ontstaan. Het voordeel aan een hete wax is dat het resultaat goed is. Je benen zijn superglad en de haren komen niet snel terug.

Koude wax

Koude wax is meestal in de vorm van een crème of gel. In principe werkt het hetzelfde als hete wax, alleen deze hoef je niet op te warmen. Je kunt dit dan ook prima zelf doen, maar het wordt wel snel een grote kliederboel! Voor vrouwen met een lage pijngrens kan het ook moeilijk zijn om zelf de strip eraf te trekken. Het doet namelijk relatief veel pijn. De haartjes blijven wel lang weg.

Koude wasstrips

Koude wasstrips kun je gemakkelijk zelf aanbrengen. Het wordt geen kliederboel en je hoeft niets op te warmen. Het resultaat is ook goed, de haartjes blijven lang weg. Maar net als bij alle andere vormen van waxen, doet het wel pijn.

Laser en IPL

De nieuwe ontharingsmethode is laseren en Intense Pulse Light. De haarzakjes worden hierbij sterk verhit, waardoor de haargroei stopt. Dit is in principe de meest effectieve manier van ontharen. Voor een optimaal effect, moet je het wel meerdere malen laten doen. Dit is jammer, aangezien het een dure methode is!