Top
  >  Lifestyle   >  Paard verkiezen boven jouw partner?

Wanneer je paardrijden als hobby hebt of zelfs als werk doet, kunnen paarden en alles wat daarbij komt kijken veel tijd in beslag nemen. Een paard is nu eenmaal een dier en heeft dan ook verzorging nodig, maar vaak gaat het verder dan dat bij paarden. Je bouwt namelijk een band op met je paard en wilt het hier dan ook de beste zorg geven die mogelijk is. Denk hierbij aan het voeren van je paard op vaste momenten of wanneer het gaat regenen ervoor zorgen dat er een regendeken paard klaar ligt. Hierdoor kan het voorkomen dat jouw partner dan wat meer geduld moet hebben. Je wilt natuurlijk ook graag bij je dierbaren zijn, maar vaak komt het paard toch op de eerste plek te staan. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal tips zodat je een goede balans kunt vinden.

Plan je tijd in

Planning is hierbij erg belangrijk. Je weet namelijk dat paardrijden en alles daaromheen veel tijd kost, dus plan dit dan ook voor jezelf in. Wees hier dan ook realistisch is, want je hebt nou eenmaal niet binnen een paar minuten het zadel en hoofdstel paarden op- en omgedaan. Je kunt hierin beter ruim je ‘paardentijd’ inplannen, zodat je vrienden en familie niet teleur hoeft te stellen dat je een uur later bent of zelfs helemaal niet kunt komen. 

Pas je aan

Daarnaast is het ook fijn voor je partner en andere dierbaren als je flexibel bent. Dit is moeilijk te realiseren met een planning of zelfs een paardenmanagement, maar het kan wel. Bekijk bijvoorbeeld wanneer je partner vrij is en zorg dat jij dan ook vrij bent zodat jullie iets leuks kunnen gaan doen. Het is belangrijk dat je samen quality time blijft houden en dat je dat niet alleen bij de paarden hebt. 

Kortom, houd dus rekening met elkaar. Het is natuurlijk prima om veel tijd bij de paarden door te brengen, maar zorg ervoor dat je ook nog genoeg tijd vrij houdt voor je familie en vrienden. Hiervoor is het belangrijk om van tevoren goed te plannen en je waar mogelijk aan te passen.