Top
  >  Algemeen   >  Politie laat per ongeluk passagier blazen

Politie laat passagier blazen
In Engeland zijn ze wegend dat het stuur aan de rechterzijde zit, maar voor de Belgische politie is dit nog vreemd. Dit werd duidelijk toen de politie per ongeluk een passagier liet blazen.

Zaterdagnacht is een man in Edegem in België op een wel heel bijzondere manier onder een alcoholcontrole uitgekomen. Patrick van den Kieboom zat samen met zijn vrouw Katelijne in de auto toen hij door de politie werd aangehouden voor een blaastest. De angst sloeg de man even om het hart, want hij had 3 glazen bier gedronken in het restaurant waar hij had gegeten.

Stuur aan de andere kant

De politie stond links van de auto’s die aan de kant werden stopgezet. Patrick van den Kieboom rijdt alleen in een Renault Espace die hij van een van een Zuid-Afrikaan heeft gekocht, waadoor het stuur rechts zit. De agente gebaarde om het raam open te doen en begon tegen Katelijne die op de passagiersstoel zat te praten. Op de vraag of ze iets had gedronken antwoordde de vrouw dat ze alleen muntthee op had.

Hierna gaf de agente het blaastoestel aan Katelijne en vroeg haar om te blazen. Het apparaat gaf een S aan waarop de agente zei dat ze door mocht rijden. “Toen mijn vrouw ook nog een BOB sleutelhanger kreeg, deed ik het bijna in mijn broek van het lachen,” laat Patrick weten aan het Nieuwsblad.