Top
  >  Lifestyle   >  Populaire dameshorloges van 2021

De meeste van ons hebben wel een horloge en dit draag je dan ook vaak. Het is inmiddels een onderdeel geworden van je outfit en je hebt dan ook veel verschillende soorten en maten. Tegenwoordig zijn er zoveel soorten en er komen ook elk jaar zoveel soorten erbij, dat er ook op het gebied van horloges, en dan met name dameshorloges, trends bij horen. Dit geldt dan ook voor het jaar 2021. Dus ben je benieuwd naar de populaire dameshorloges van 2021? Lees dan snel verder!

Retro

Een opvallende trend op het gebied van dameshorloges zijn de retro horloges. Dit zijn vaak klassieke modellen in een nieuw jasje. De afgelopen jaren zag je misschien voornamelijk grotere modellen, maar dit jaar gaan we dan ook weer terug naar basic. Een klein en elegant horloge. Hier zitten vaak wel functies op als een datumaanduiding en de uuraanduiding met extra wijzers voor secondes. Dit kunnen bijvoorbeeld vierkante of rechthoekige horlogekasten zijn met een gepolijste schakelband. Dit is een klassiek model, maar door bijvoorbeeld voor een geel gouden of roségouden kleur te gaan kun je het met andere accessoires toch weer helemaal hip maken. Bovendien kun je ook een band kiezen in een leuke pastelkleur en ben je met je klassieke dames horloge helemaal bij de tijd. 

Minimalistisch

Daarnaast zijn minimalistische horloges ook zeker een trend van 2021. Het woord zegt het al, deze horloges beschikken niet over extra opties en zijn dan ook puur gericht om de tijd op te bekijken. Vaak worden de uren niet meer aangeduid met cijfers, maar enkel met streepjes. Sommige horloges hebben zelfs geen aanduiding meer, maar enkel wijzers. Wat betreft de band en afwerking zijn deze horloges ook erg minimalistisch. Hierbij kun je denken aan een simpele leren band of een gladde metalen band. 

Smartwatches 

Naast de klassieke en minimalistische modellen is een tegenhanger daarvan ook zeker een trend, namelijk de smartwatches. Deze horloges zijn juist voor veel meer dingen te gebruiken, dan enkel de tijd te bekijken. Denk hierbij aan het tellen van je hartslag, je calorieverbruik bijhouden, maar ook op de hoogte blijven van meldingen die je normaal op je mobiele telefoon zou krijgen. Zo kun je een whatsapp melding tegenwoordig ook gewoon op je horloge krijgen en je kunt zelfs een berichtje terugsturen. Daarnaast kun je zelfs zien wanneer je gebeld wordt, door wie je gebeld wordt en openen. De meeste smartwatches beschikken over een microfoon, waardoor je gemakkelijk kunt bellen met je smartwatch. Bovendien beschikken bijvoorbeeld smartwatches, zoals de Garmin Vivomove, over een touchscreen, waardoor je smartwatch ook erg makkelijk en functioneel is in gebruik.