Top
  >  Algemeen   >  Prostitutie op Schiphol


Mocht je binnenkort op Schiphol zijn en je ziet een man en een vrouw het toilet insluipen, wees dan niet verbaasd. Want de prostitutie op Schiphol is bloeiend.

Achter de Douane op Schiphol is een heuse tippelzone ontstaan. Door de steeds goedkoper wordende vliegtickets vliegen vrouwen vanuit Oost Europa voor een habbekrats naar Schiphol. Eenmaal aangekomen richten de prostituees zich op passagiers die vertraging hebben of moeten overstappen om vervolgens met hen een toilet of hotelkamer in te duiken.

Afwerkplekken

Volgens een medewerken van Schiphol gebruiken de prostituees verschillende afwerkplekken op de luchthaven. “Er zitten twee hotels achter de douane waar overdag voor een laag tarief een kamer gehuurd kan worden. Dat is in principe bestemd voor reizigers die zich even willen opfrissen of uitrusten als hun vlucht is vertraagd, maar je kunt er natuurlijk ook andere dingen doen,” liet een medewerker aan De Telegraaf weten.

Een woordvoerder van Schiphol deelde mee dat de marechaussee pas ontreedt tegen de prostituees als er aangifte wordt gedaan. Volgens de luchthaven is er tot nu toe niets gebeurd. Omdat het fenomeen wel strafbaar is, zal de marechaussee wel stappen ondernemen als zij het zelf constateren.