Top
  >  Mode & Beauty   >  Redenen waarom stress funest is voor je uiterlijk
a


Een beetje druk op zijn tijd kan je helpen om beter te presteer, maar te veel stress is absoluut niet goed voor je. Je gaat je er door niet alleen slecht voelen, het is ook nog eens funest voor je uiterlijk.

Stress is een ellendig iets. Het is slecht voor je gezondheid en geest, maar alsof dat allemaal nog niet genoeg is heeft stress ook nadelige invloed op je uiterlijk. Het is daarom ook heel belangrijk om te veel spanning te voorkomen als je niet de dupe wilt worden van 1 van de volgende 5 beautykwaaltjes. Stress veroorzaakt namelijk:

Grijs haar
Natuurlijk worden we allemaal grijs op een bepaald moment in ons leven.  Maar om nou al voor je vijfendertigste compleet grijs te zijn, is ook weer iets te veel van het goede. Maar te veel stress maakt je wel degelijk grijs. Dit komt omdat stresshormonen er voor zorgen dat je haar sneller grijs wordt.

Kapotte nagels
Sommige vrouwen die onder spanning staan kunnen niet van hun nagels afblijven. Maar als je ondanks de stress toch van je nagels kunt afblijven, betekent dit niet automatisch dat je nagels er goed blijven uitzien. Stress veroorzaakt ook broze nagels, waardoor ze kunnen gaan breken en splijten.

Acne
Stress en acne uitbarstingen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is een kwaadaardige cyclus waar je niet gemakkelijk vanaf komt. Want bij het zien van acne word je alleen al spontaan gestrest en deze spanning zorgt juist weer voor nog meer acne.

Haaruitval
Als je onder stress staat kan het zo zijn dat je haar gaat uitvallen. Als je leven na een tijdje weer normaal is, groeit het haar vanzelf terug. Maar als je met chronische stress te kampen hebt, kan haaruitval leiden tot kale plekken en zelfs tot kaalheid.

Uitslag
Het is algemeen bekend dat als je je ongemakkelijk voelt je sneller gaat blozen of rood wordt. Maar wist je ook dat mensen rood worden of uitslag krijgen als zij gestrest zijn? Rode vlekken en uitslag door stress komen vaak voor en het kan bij iedereen gebeuren.