Top
  >  Mode & Beauty   >  Rimpels bevriezen mogelijk alternatief botox


Binnenkort is het waarschijnlijk mogelijk om rimpels te laten verdwijnen door ze te bevriezen. Deze nieuwe techniek zou weleens het alternatief voor botox kunnen zijn.

Door deze nieuwe techniek zouden rimpels op je voorhoofd tijdelijk kunnen verdwijnen. Dit doen onderzoekers door zenuwen te bevriezen, zo meldt Business Week. Als de techniek goed gekeurd wordt, zou het botox weleens kunnen vervangen.

Bij botox worden injecties gespoten, die de gezichtsspieren tijdelijk moeten verlammen. De nieuwe techniek verschilt hiervan, doordat er door middel van naaldjes kou in de zenuwen wordt gespoten. Hierdoor bevriest de zenuw en de spier in het voorhoofd ontspant. Door de ontspanning van deze spier zijn rimpels minder goed zichtbaar.

Volgens de onderzoekers werkt deze behandeling meteen, in tegenstelling tot botox waarbij resultaat na een paar dagen zichtbaar is. De behandeling heeft de naam cryoprobes en is op 31 mensen getest. Alle deelnemers hebben twee tot acht injecties gekregen en hebben zichtbaar minder rimpels.

Er zijn wel bijwerkingen verbonden aan de nieuwe techniek, een rode huid en hoofdpijn waren de meest voorkomende klachten. Een cryoprobes behandeling is zo gedaan, binnen 15 minuten zit de behandeling erop. Het is alleen nog niet duidelijk hoeveel een behandeling zal gaan kosten en wanneer de techniek in gebruik genomen mag worden.