Top
  >  Lifestyle   >  16 romantische films voor 2014

romantische films 2014
Bijna elke vrouw vindt het heerlijk om weg te zwijmelen bij een romantische film. Daarom staan hieronder 16 nieuwe romantische films voor 2014.

Dit jaar komen er weer verschillende grappige, mooie, leuke en ontroerende romantische films uit. De ene film zorgt met zijn gekke acties voor een heerlijke lachbui, terwijl een ander door de onvoorwaardelijke liefde een echte tranentrekker is. Kortom, in 2014 verschijnen er ook weer een heleboel romantische films.

Klik hier voor romantische films voor 2015.

Enough Said

De gescheiden moeder Eva (Julia Louis-Dreyfus) werkt als masseuse en heeft er moeite mee dat haar dochter het huis uitgaat voor haar studie. Ze krijgt een relatie met Albert (James Gandolfini), een man die in dezelfde situatie zit. Ook raakt Eva bevriend met Marianne (Catherine Keener), die constant over haar ex-man klaagt. Als ze ontdekt wie de ex van Marianne is, begint ze te twijfelen aan haar eigen relatie.

Enough Said draait vanaf 16 januari in de bioscoop.

Toscaanse Bruiloft

Sanne runt samen met haar ouders Casa Matrimonio, een luxe landhuis in het Italiaanse Toscane. Deze schitterende locatie is de ideale plek voor een trouwerij. Tijdens een prachtige Toscaanse Bruiloft is het landgoed voor sommige gasten bekend terrein. Want trouwen doe je immers maar, 2 keer. In deze Nederlandse film spelen onder andere Jan Kooijman, Lieke van Lexmond, Ruud Feltkamp, Sophie van Oers en Simone Kleinsma.

Toscaanse Bruiloft is vanaf 30 januari te zien in de bioscoop.

Only Lovers Left Alive

Vampier en muzikant Adam (Tom Hiddleston) is heel erg teleurgesteld in de mens en leidt daarom een eenzaam bestaan. Het weerzien met zijn grote liefde Eve (Tilda Swinton) geeft hem weer hoop. Hoewel ze al eeuwen samenzijn, komt hun liefde ditmaal onder druk te staan door de komst van Eve’s rebelse zusje.

Only Lovers Left Alive draait vanaf 6 februari in de bioscoop.

That Awkward Moment

That Awkward Moment is een romantische komedie over 3 single mannen uit Manhattan. Als Mickey (Michael B. Jordan) gedumpt wordt door zijn vriendin besluiten zijn vrienden Daniel (Miles Teller) en Jason (Zac Efron) hem te steunen en spreken ze af om zo lang mogelijk single blijven. Natuurlijk komt de liefde toch in het spel, waardoor de vrienden elkaar op allerlei manier laten geloven dat ze nog single zijn.

Deze film is vanaf 13 februari in de bioscoop te zien.

About Last Night

About Last Night is gebaseerd op het toneelstuk Sexual Perversity uit 1974 en is een remake van de gelijknamige film uit 1986. In de moderne versie van deze klassieker worden 2 stellen gevolgd op hun tocht van de bar naar de slaapkamer. Kevin Hart, Michael Ealy, Regina Hall en Joy Bryant spelen de hoofdrollen.

About Last Night draait vanaf 20 februari in de bioscoop.

Winter’s Tale

Winter’s Tale is gebaseerd op het boek van Mark Helprin uit 1983. Het verhaal begint in 1916 in Manhattan in New York. Inbreker Peter Lake (Colin Farrell) wordt verliefd op Beverly Penn (Jessica Brown Findlay), een stervend meisje. Beverly sterft in zijn armen en dan ontdekt Peter dat hij een gave heeft.

Deze film is vanaf 20 februari in de bioscoop te zien.

Her

Theodore Twombly (Joaquin Phoenix) is een gevoelig man die zijn geld verdient door het schrijven van lieve brieven in opdracht van anderen. Hij is nog verdrietig door het stuklopen van zijn jarenlange relatie. Theodore raakt geïnteresseerd in een nieuw computersysteem, wat een eigen identiteit vormt door middel van de voorkeuren van de gebruiker. Als hij het systeem start ontmoet hij Samantha (Scarlett Johansson).

Her speelt vanaf 27 februari in de bioscoop.

Endless Love

Endless Love vertelt het liefdesverhaal van de onschuldige Jenny (Emma Rigby) en de aantrekkelijke David (Alex Pettyfer). De liefde tussen hun is voor de ouders van Jade te heftig en zij verbieden hun dochter om met David om te gaan. Om Jade te kunnen zien maakt David een plan dat ernstige gevolgen heeft. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1981 en werd eerder verfilmd met Brooke Shields.

Deze film is vanaf 6 maart in de bioscoop te zien.

Hartenstraat

Hartenstraat speelt zich af in de Negen Straatjes in Amsterdam. In dit dorpje in de stad lijkt iedereen op zoek naar liefde, maar dit geldt niet voor Daan. Hij woont samen met zijn dochter Saar en heeft een traiteurzaak. Opeens verschijnt Katje in het leven van Daan. De ontwerpster opent naast zijn winkel een modezaak. In deze romantische film spelen onder meer Jan Kooijman, Georgina Verbaan, Tygo Gernandt, Bracha van Doesburgh en Marwan Kenzari.

Vanaf 13 maart draait Hartenstraat in de bioscoop.

The Other Woman

Carly (Cameron Diaz) ontdekt dat haar vriend Mark (Nikolaj Coster-Waldau) haar bedriegt als ze toevallig zijn vrouw Kate (Leslie Mann) ontmoet. Kate is erg verdrietig en Carly besluit om haar op te vangen. De vrouwen ontdekken dat Mark ook met Amber (Kate Upton) scharrelt. De 3 dames smeden samen een plan om hem terug te pakken.

The Other Woman is vanaf 24 april in de bioscoop te zien.

Cuban Fury

Bruce Garrett (Nick Frostis) is een veelbelovende salsadanser totdat een incident op straat hem berooft van zijn zelfvertrouwen. Jaren later is hij niet gelukkig, alles behalve fit en heeft hij een simpele kantoorbaan. Dit verandert als hij de knappe Amerikaanse Julia (Rashida Jones) als baas krijgt. Zij heeft een grote passie, waardoor Bruce overweegt om zijn comeback als danser te maken.

Vanaf 1 mei draait Cuban Fury in de bioscoop.

Walk of Shame

Als Meghan (Elizabeth Banks) wordt afgewezen voor een baan als nieuwslezeres is ze erg teleurgesteld. Na een avondje stappen wordt ze wakker naast een vreemde man (James Marsden). Ze krijgt een bericht dat als ze nu naar de studio komt ze alsnog de baan krijgt, maar zonder geld, auto en telefoon valt dat niet mee.


Walk of Shame speelt vanaf 22 mei in de bioscoop.

Walking On Sunshine

Voor de bruiloft van haar zus vliegt Taylor (Hannah Arterton) naar de Italiaanse kust waar ze ooit een heerlijke vakantie had. Op het strand ontmoet ze oude vrienden en ziet ze ook haar vakantieliefde Raf (Giulio Berruti). Maar zus Maddie (Annabel Scholey) stelt Raf voor als haar verloofde en uit paniek doet Taylor alsof ze hem niet kent.


Walking On Sunshine is vanaf 19 juni in de bioscoop te zien.

The Love Punch

Richard Jones (Pierce Brosna) gaat met pensioen en verheugt zich op een zorgeloze toekomst. Maar dan komt hij erachter dat er fraude is gepleegd bij de overname van zijn bedrijf en dat al het geld weg is. Samen met zijn ex-vrouw Kate (Emma Thompson) gaat hij in Europa op zoek naar de hiervoor verantwoordelijke zakenman.


The Love Punch draait vanaf 26 juni in de bioscoop.

Blended

Na een verschrikkelijke date besluiten alleenstaande ouders Lauren (Drew Barrymore) en Jim (Adam Sandler) elkaar nooit meer zien. Bij toeval ontmoeten ze elkaar toch tijdens een vakantie in Zuid-Afrika. Hierdoor zitten zij en hun kinderen en week lang met elkaar opgescheept.


Vanaf 24 juli draait Blended in de bioscoop.

Sex Tape

Na 10 jaar en 2 kinderen later is de passie en romantiek verdwenen uit de relatie van Annie (Cameron Diaz) en Jay (Jason Segel). Om het weer spannend te maken besluit het stel om een sekstape te maken. Dat leek een goed idee totdat ze ontdekken dat hun video naar andere mensen is verstuurd.


Sex Tape is vanaf 7 augustus te zien in de bioscoop.

What if

Als Wallace (Daniel Radcliffe) en Chantry (Zoe Kazan) elkaar ontmoeten is er direct een klik. Wallace heeft net een vervelende break-up achter de rug en Chantry woont samen. Allebei willen ze geen relatie en toch lijkt er iets moois te ontstaan. Ze worstelen dan ook om hun vriendschap en liefde in balans te houden.


Vanaf 18 september draait What if in de bioscoop.

The Best of Me

Amanda (Michelle Monaghan) en Dawson (James Marsden) waren op de middelbare school beste vrienden en ontzettend verliefd. Als hun relatie opeens eindigt, gaan ze beiden hun eigen weg. Na 20 jaar ontmoeten ze elkaar weer op een begrafenis van een vriend. Ze hebben elkaar nooit kunnen vergeten en de liefde bloeit weer op.


The Best of Me speelt vanaf 16 oktober in de bioscoop.

Pak van mijn Hart

Broers Niek (Fedja van Huêt) en Tom (Benja Bruijning) runnen samen een kledingverhuurbedrijf en Sinterklaascentrale. Ze zijn bezig met de voorbereidingen voor de drukke decembermaand als Julia (Chantal Janzen) hun benadert met een zakelijk voorstel. Door de opdracht komt er voor Niek en Tom veel op het spel te staan en worden ze geconfronteerd met familiekwesties, liefdesprikkelen en tradities.

Pak van mijn Hart is vanaf 6 november in de bioscoop te zien.

Gooische Vrouwen 2

Na 3 jaar keert Claire terug vanuit Burkina Faso naar het Gooi. Haar vriendinnen herkennen haar nog amper, maar in hun eigen leven is niet veel veranderd. Martin gaat nog altijd vreemd en Cheryl wil scheiden. Anouk is ook niet gelukkig in de liefde, terwijl Roelien en Evert juist gaan trouwen. Om alle zorgen te vergeten gaat het viertal op wintersport in Oostenrijk.


Gooische Vrouwen draait vanaf 24 december in de bioscoop.

Two Night Stand

Megan (Analeigh Tipton) heeft geen werk en geen vriend. Op aandringen van haar huisgenoot gaat ze online daten. Ze maakt een afspraak met Alec (Miles Teller). Na een one night stand wil Megan ervandoor, maar dan blijkt dat ze zijn ingesneeuwd. Hierdoor moeten ze samen nog een dag en een nacht doorbrengen.


Vanaf 11 december speelt Two Night Stand in de bioscoop.

Love, Rosie

Al van jongs af aan delen Rosie (Lily Collins) en Alex (Sam Claflin) alles met elkaar. De geliefden willen samen gaan studeren in Amerika. Als Rosie zwanger wordt, gaat het plan niet door en vertrekt Alex alleen. In eerste instantie lijkt het erop dat niets tussen hun vriendschap in kan komen, maar dan drijft de afstand ze toch uit elkaar.


Love, Rosie is vanaf 18 december in de bioscoop te zien.