Top
  >  Lifestyle   >  19 romantische films voor 2015

romantische films 2015
Heel veel vrouwen vinden het heerlijk om weg te zwijmelen bij liefdesverhalen. Daarom staan hieronder allerlei romantische films voor 2015.

Dit jaar draaien er weer een heleboel leuke, mooie en grappige romantische films in de bioscoop. De ene film is een echte tranentrekker, de ander zorgt voor een goede lachbui en de volgende voor spanning. Kortom, ook in 2015 zijn er weer genoeg romantische films die je gezien moet hebben.

Klik hier voor romantische films voor 2016.

Homies

Timo (Robert de Hoog) is vastbesloten om zijn ex-vriendin Sophie (Charlie-Chan Dagelet) terug te winnen. Sophie had het uitgemaakt omdat ze een volwassen relatie wilde. Timo is daar nog niet aan toe, maar zet toch alles op alles om zijn geliefde te overtuigen dat hij het roer heeft omgegooid. Hij maakt daarom de waarheid veel mooier dan deze is.

Homies draait vanaf 22 januari in de bioscoop.

Fifty Shades of Grey

Fifty Shades of Grey is gebaseerd op de bestseller van E. L. James. Het verhaal gaat over de relatie tussen miljardair Christian Grey (Jamie Dornan) en studente Anastasia Steele (Dakota Johnson). Anastasia geniet aanvankelijk van alles wat hij haar op seksueel gebied leert, maar Grey krijgt haar steeds meer in zijn macht. Zijn donkerste en diepste wens is totale controle over haar.

Fifty Shades of Grey is vanaf 12 februari te zien in de bioscoop.

Focus

De doortrapte oplichter Nicky (Will Smith) krijgt een relatie met Jess (Margot Robbie). Hij leert haar het vak, maar omdat hij haar als een risico ziet verbreekt hij de relatie. 3 jaar later komen ze elkaar tegen bij een autorace. Jess gooit al zijn plannen in de war en brengt Nicky volledig van de wijs.

Focus draait vanaf 26 februari in de bioscoop.

Cinderella

Cinderella is geïnspireerd is op het klassieke sprookje. Als de vader van Ella (Lily James) overlijdt, wordt ze het dienstmeisje van haar stiefmoeder (Cate Blanchett) en haar dochters. Als het paleis alle vrouwen uitnodigt voor een bal, mag ze daar van haar stiefmoeder niet naartoe. Maar dan verschijnt haar Fairy Godmother (Helena Bonham Carter) en verandert het leven van Ella voorgoed.

Cinderella draait vanaf 18 maart in de bioscoop.

The Wedding Ringer

Doug Harris (Josh Gad) gaat trouwen met Gretchen (Kaley Cuoco-Sweeting). Er is alleen één probleem: hij heeft geen getuigen. Daarom roept hij de hulp in van Jimmy (Kevin Hart) die een bedrijf heeft dat gespecialiseerd is in best man services. Om zijn schoonfamilie te imponeren huurt Doug maar liefst 7 getuigen voor zijn bruiloft.

The Wedding Ringer is vanaf 26 maart in de bioscoop te zien.

While We’re Young

De relatie van de getrouwde filmmakers Josh (Ben Stiller) en Cornelia (Naomi Watts) is in een sleur geraakt. Dan ontmoet het stel het jonge koppel Jamie (Adam Driver) en Darby (Amanda Seyfried). Met zijn allen ontdekken ze dat het leven nog vol verrassingen zit, maar dat geluk duurt niet voor eeuwig.

While We’re Young draait vanaf 31 maart in de bioscoop.

Age of Adaline

Na een auto-ongeluk wordt de jonge moeder Adaline (Blake Lively) geen dag ouder. Om dit geheim te houden is ze veroordeeld tot een eenzaam leven zonder ware liefde. Als ze valt voor Ellis (Michiel Huisman) en een weekend met hem doorbrengt, dreigt haar geheim uit te komen. Daarom neemt Adaline een beslissing die haar leven voorgoed zal veranderen.

Age of Adaline is vanaf 9 april in de bioscoop te zien.

The Longest Ride

Voormalig rodeokampioen Luke (Scott Eastwood) wil zijn comeback maken en zijn vriendin Sophia (Britt Robertson) staat op het punt om haar droombaan te krijgen. Door hun verschillende wegen en idealen komt hun relatie onder druk te staan. Dan komt het stel in contact met Ira (Alan Alda) en verandert hun leven totaal.

The Longest Ride draait vanaf 9 april in de bioscoop.

De Ontsnapping

De Ontsnapping is gebaseerd op het gelijknamige boek van Heleen van Royen. Julia heeft 2 kinderen en een goede baan, maar ze is niet tevreden met haar leven en slikt antidepressiva. Na een ruzie met haar man Paul (Kees Boot) besluit ze dat het radicaal anders moet en vertrekt ze naar Portugal. In de Algarve meet Julia zich een nieuw uiterlijk aan, maakt nieuwe vrienden en ontmoet gigolo Romeo (Edwin Jonker).

De Ontsnapping is vanaf 30 april in de bioscoop te bekijken.

De Surprise

Multimiljonair Jacob (Jeroen van Koningsbrugge) wordt verliefd op Anne (Georgina Verbaan), net nadat hij heet besloten om zichzelf te laten vermoorden. Anna heeft met hetzelfde bedrijf ook zo’n overeenkomst gesloten. Als het stel onder het contract probeert uit te komen, zorgt dat voor problemen.

De Surprise is vanaf 21 mei in de bioscoop te zien.

Man Up

De vrijgezelle Nancy (Lake Bell) gaat met de trein naar Londen om het huwelijksjubileum van haar ouders te vieren. Op het station loopt ze de gescheiden Jack (Simon Pegg) tegen het lijf. Hij ziet haar aan voor zijn 24-jarige blind date en Nancy speelt het spelletje mee. Het klikt gelijk en samen beleven ze de tijd van hun leven. Maar dan ontdekt Jack dat Nancy niet zijn echte blind date was.

Man Up is vanaf 4 juni in de bioscoop te zien.

The King’s Gardens

De Franse Zonnekoning Lodewijk XIV (Alan Rickman) vraagt de bekende tuinarchitect André Le Nôtre (Matthias Schoenaerts) om de tuinen van Versailles te ontwerpen. Le Nôtre neemt hovenier Sabine De Barra (Kate Winslet) aan om een fontein te maken. Door de etiquette heeft ze als plattelandsvrouw een achterstand aan het hof. Sabine vecht zich omhoog en door de intense samenwerking met haar werkgever bloeit er iets moois tussen hen op.

Vanaf 18 juni draait The King’s Gardens in de bioscoop.

Paper Towns

Margo (Cara Delevingne) is het buurmeisje van Quentin (Nat Wolff) en is dol op mysterie. Als ze Quentin meeneemt op een nachtelijk avontuur verdwijnt ze opeens. Margo laat een aantal cryptische aanwijzingen achter die haar buurjongen moet ontcijferen. Tijdens zijn zoektocht ontdenkt hij de waarde van liefde en vriendschap.

Paper Towns draait vanaf 30 juli in de bioscoop.

5 to 7

Als Brian (Anton Yelchin) de Franse Arielle (Bérénice Marlohe) ontmoet, wordt hij smoorverliefd op haar. Ondanks dat Arielle getrouwd is en 2 kinderen heeft krijgen ze een affaire. Brian wordt heen en weer geslingerd tussen emoties. Zo vindt zijn vader (Frank Langella) de relatie bespottelijk en is zijn moeder (Glenn Close) van mening dat liefde soms haar eigen wegen kiest.

5 to 7 is vanaf 13 augustus in de bioscoop te zien.

A Brilliant Young Mind (X+Y)

De autistische Nathan (Asa Butterfield) trekt zich na de dood van zijn vader terug in zijn eigen wereld. Hij houdt iedereen op afstand, zelfs zijn moeder. Zijn leraar (Rafe Spall) ontdekt Nathans talent voor wiskunde en zorgt ervoor dat hij lid wordt van de Internationale Wiskunde Olympiade. Voor het Olympiade moet hij naar Taiwan waar hij de aantrekkelijke tegenstandster Zhang Mei ontmoet.

A Brilliant Young Mind draait vanaf 27 augustus in de bioscoop.

Trainwreck

Amy (Amy Schumer) is van jongs af aan verteld dat monogamie een onmogelijk streven is. Ze is journalist bij een magazine voor mannen, vermijdt serieuze relaties en heeft alleen one night stands. Als ze een interview moet houden met sportarts Aaron Conners (Bill Hader) lijkt het einde van haar ongecompliceerde leven in zicht.

Trainwreck is vanaf 27 augustus in de bioscoop te zien.

Ja, ik wil!

Roos (Elise Schaap) is begin dertig en telkens als ze begint te dromen van een huwelijk, wordt ze gedumpt. Om het extra pijnlijk te maken wordt ze uitgenodigd op de bruiloften van haar exen en beste vriend. Naar de ceremonies neemt Roos haar jongere stagiair Daan (Martijn Lakemeier) mee, maar dan komt ze een aantrekkelijke arts (Thijs Römer) tegen en valt als een blok voor zijn charmes.

Ja, ik wil! draait vanaf 15 oktober in de bioscoop.

Sleeping With Other People

Jaren nadat ze elkaar ontmaagden, komen Lainey (Alison Brie) en Jake (Jason Sudeikis) elkaar tegen bij een praatgroep voor seksverslaafden. De aantrekkingskracht is er nog altijd, maar ze willen niet weer dezelfde fout maken. Omdat ze allebei regelmatig vreemdgaan, besluiten ze om hun vriendschap platonisch te houden en samen te herstellen van alle liefdesmisère.

Sleeping With Other People is vanaf 5 november te zien in de bioscoop.

Mannenharten 2

De baby van Wouter (Jeroen Spitzenberger) en Nicole (Katja Herbers) drijft hen vooral uit elkaar. Tim (Daan Schuurmans) besluit om een tijdje single te blijven en Dennis (Barry Atsma) valt als een blok voor een nieuw zangtalent. Niels (Fabian Jansen) wil het na een versiercursus over een hele andere boeg gooien en Younes (Mingus Dagelet) is op zoek naar het meisje waar hij één onvergetelijke nacht mee beleefde.

Mannenharten 2 is vanaf 17 december in de bioscoop te zien.