Top
  >  Lifestyle   >  12 romantische films voor 2016

romantische films 2016
Heb je zin om weg te zwijmelen bij een liefdesverhaal? Hieronder vind je de nieuwe romantische films voor 2016.

Ook dit jaar zijn er weer een heleboel romantische films in de bioscoop te zien. Het ene verhaal is een ontroerende tranentrekker en de ander zorgt voor een echte lachbui. Kortom, in 2016 komen er heel veel mooie, grappige en leuke romantische films uit.

The Danish Girl

The Danish Girl speelt zich af in de jaren 20 en is gebaseerd op het waargebeurd verhaal. Kunstenaars Einar Wegener (Eddie Redmayne) is getrouwd met en Gerda (Alicia Vikander). Als Einar besluit om voortaan door het leven te gaan als vrouw, Lili Ebe, heeft dat uiteraard gevolgen voor zijn huwelijk en zijn werk.

The Danish Girl is vanaf 14 januari de bioscoop te zien.

Brasserie Valentijn

Brasserie Valentijn wordt gerund door Valentijn (Georgina Verbaan) en chef kok Angelo (Roeland Fernhout). 14 februari is één van de drukste avonden van het jaar. In het restaurant zijn de verwachtingen hoog gespannen. Er mag immers niks fout gaan en dan staat Frank (Egbert Jan Weeber), een oude vlam van Valentijn, onverwachts op de stoep.

Brasserie Valentijn draait vanaf 28 januari in de bioscoop.

The Choice

Als Travis (Benjamin Walker) zijn nieuwe buurvrouw Gabby (Teresa Palmer) ontmoet, springt de vonk over. Het lijkt onschuldig, zeker omdat Gabby een lange relatie heeft met Ryan (Tom Welling). Toch wordt de band tussen Gabby en Travis steeds hechter en moet ze een keuze gaan maken tussen Ryan en Travis.

The Choice is vanaf 4 februari in de bioscoop te zien.

How to be single

New York zit vol met eenzame mensen die op zoek zijn naar echte liefde, een date of gewoon iets daar tussenin. Singels zijn er dan ook in heel veel soorten en maten. Wat Alice (Dakota Johnson), Robin (Rebel Wilson) en Tom (Anders Holm) in ieder geval gemeen hebben is dat ze leven in een wereld waarin de definitie van liefde telkens verandert.

How to be single draait vanaf 11 februari in de bioscoop.

Fifty Shades of Black

Fifty Shades of Black is een parodie op Fifty Shades of Grey. Wanneer Anastasia (Kali Hawk) een interview heeft met Christian Black (Marlon Wayans), valt ze als een blok voor hem. Christian moet echter niet denken aan een serieuze relatie. Door zijn verleden heeft hij een bijzondere manier voor het uiten van zijn liefde.

Fifty Shades of Black is vanaf 11 februari in de bioscoop te zien.

Familieweekend

De rijke weduwnaar Pieter Severijn (Derek de Lint) nodigt zijn kinderen uit voor een familieweekend omdat hij belangrijk nieuws heeft. De kinderen denken dat hun vader zijn fortuin gaat verdelen, maar dat is helemaal niet het geval. Pieter stelt zijn kinderen voor aan Bonnie (Jennifer Hoffman) zijn 30 jaar jongere geliefde met wie hij gaat trouwen.

Familieweekend draait vanaf 18 februari in de bioscoop.

Rokjesdag

Marijke (Lieke van Lexmond) maakt van elke man gehakt, Edwin (Martijn Fischer) durft niet met vrouwen te praten en Paulien (Melissa Drostdoet) heeft een affaire met een getrouwde man. Wat hun verbind is dat ze allemaal op zoek zijn naar echte liefde. Op Rokjesdag besluiten ze hun te beproeven tijdens de speeddate: Koken voor Singles.

Rokjesdag is vanaf 10 maart in de bioscoop te zien.

Brooklyn

Eilis Lacey (Saoirse Ronan) is een jonge immigratie die rond 1950 naar Amerika vertrekt. Ze verruilt Ierland voor New York en haar heimwee verdwijnt als ze verliefd wordt. Haar geluk wordt alleen snel verstoord en dwingt haar om een keuze te maken tussen de twee landen en haar verschillende levens.

Brooklyn draait vanaf 17 maart in de bioscoop.

Love & Friendship

Lady Susan Vernon (Kate Beckinsale) vertrekt in 1790 naar het landgoed van haar schoolfamilie. Ze wil afrekenen met de geruchten over haar verhoudingen en wil zowel voor haar dochter als voor zichzelf een echtgenoot vinden. Om dat te realiseren schakelt ze de hulp in van haar oude vriendin.

Love & Friendship is vanaf 26 mei in de bioscoop te zien.

Testament of Youth

De 18-jarige Vera Brittain (Alicia Vikander) is haar tijd ver vooruit als ze besluit om aan de Universiteit van Oxford Engelse literatuur te gaan studeren. Daar valt ze als een blok voor Roland Leighton (Kit Harington) die bevriend is met haar broer. Dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit en vertrekken haar broer en Roland naar het front en besluit Vera om zichzelf op te geven als verpleegster.

Vanaf 11 juni is Testament of Youth in de bioscoop te zien.

Me Before You

Louisa Clark (Emilia Clarke) is 26 en hopt van baan naar baan om haar hoofd bovenwater te houden. Dan wordt ze ingehuurd om Will Traynor (Sam Claflin) te verzorgen. Will is een rijke jonge bankier en heeft een ongeluk gehad. Hierdoor is zijn levenslust verdwenen, maar Louisa is vastberaden om hem ervan te overtuigen dat het leven nog zin heeft.

Me Before You draait vanaf 16 juni in de bioscoop.

Mike end Dave Need Wedding Dates

De feestende broers Mike (Adam Devine) en Dave (Zac Efron) doen een oproep om de perfecte dates te vinden voor de bruiloft van hun zus in Hawaï. Alice (Anna Kendrick) en Tatiana (Aubrey Plaza) zien de jongens wel zitten. Terwijl de broers hopen op een avontuur worden ze helemaal overtroffen door de losgeslagen dames.

Vanaf 28 juli is Mike end Dave Need Wedding Dates te zien in de bioscoop.