Top
  >  Lifestyle   >  Sekssites worden steeds vaker bezocht door vrouwen

Het aantal vrouwen dat een sekssite bezoekt groeit. Dit blijkt uit onderzoek van het World Internet Institute in Zweden.

In Zweden is sinds 2003 het percentage mensen dat een sekssite bezoekt verzesvoudigd. Zo gaat één op de vijf internetteers online opzoek naar seks. Eén derde van deze surfers zijn mannen onder de 25. Maar deze mannen zijn niet alleen. Zo toont het onderzoek aan dat ook steeds meer vrouwen online naar seks zoeken.

Janne Elvelid, woordvoerder van het World Internet Institute, zegt over de resultaten van het onderzoek: “Het is weinig verbazingwekkend dat steeds meer surfers op zoek gaan naar seks. Seks is een belangrijk onderwerp in onze maatschappij en via het internet worden ook meer services op het gebied van seks aangeboden.”

Uit ander onderzoek blijkt dat Zweedse internetters minder vaak sekssites bezoeken dan surfers uit andere landen. In 2007 bezocht 11 procent van de Zweden een sekssites. Terwijl in het Verenigd Koninkrijk dit toen 14 procent was en in de VS 29 procent. Tsjechië spande de kroon met 40 procent. Volgens de onderzoekers tonen deze cijfers aan, dat in andere landen het aantal vrouwen dat sekssite bezoeken dan ook vele malen hoger is.