Top
  >  Mode & Beauty   >  Shellac – hoe lang blijft het zitten en beschadigde nagels

Als het om shellac of gel gaat, ben je niet de enige die de definities probeert te ontwarren. Het is moeilijk om te weten voor welke optie je het beste gaat. De realiteit is gelukkig echter dat beide je achterlaten met een uitstekende manicure of pedicure. Maar wat mag je nu precies verwachten van shellac?

Het verschil tussen shellac en traditionele gel?

Gelnagels zijn al langer op de markt en zijn een vaste waarde als het neerkomt op nagellak. Met gelnagels is het mogelijk om vlekkeloze nagels te hebben die een paar weken lang hun kwaliteit behouden. Niet onlogisch dus dat ze een favoriete schoonheidsbehandeling zijn geworden. Maar toen kwam shellac nagellak op de markt. Shellac is een combinatie van gellak en gewone nagellak. Hierdoor combineert het de voordelen van beide substanties. Zowel op vlak van kleur als glans en gebruiksvriendelijkheid.

Hoelang gaat shellac mee?

Ten eerste zijn zowel shellac- als gellakken een goede keuze. Beide zullen er fantastisch uitzien en gaan langer mee dan traditionele nagellak. Zo mag je rekenen op ongeveer 10-14 dagen, hoewel gel tot wel 3 weken kan blijven zitten. Het komt er dan op aan om de voor- en nadelen van beide af te wegen en te beslissen welke je het liefste wilt voor je manicure en nagellak.

Shellac profiteert van het gelgeshalte, maar vergeet niet dat er ook gewone nagellak in zit. Als zodanig, hoewel het moeilijker te verwijderen is dan gewone nagellak, kan het nog steeds gemakkelijker afschilferen dan gel. Maar de positieve kant hiervan is dat het veel gemakkelijker te verwijderen is dan deze laatste. Je manicure kan Shellac-nagels in slechts enkele minuten verwijderen, zonder hard te schrapen, met aceton die niet veel verschilt van een standaard nagellakremover.

Hoe zorg je ervoor dat shellac langer blijft zitten?

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat shellac langer blijft zitten. Net zoals bij veel zaken is een goede voorbereiding al het halve werk. Zorg ervoor dat de nagels goed zijn voorbereid voordat shellac wordt aangebracht. Hierdoor kan de duur ervan verlengt worden. Bij het aanbrengen worden de nagels nog gecoat met verschillende lagen UV-licht, waardoor de nagellak veel sneller uithardt dan wanneer je ze gewoon traditioneel aan de lucht zou “drogen”. Het verstevigingsproces stopt echter niet na de behandeling. Zelfs de UV-stralen van de zon blijven je Shellac verharden. Dus in zonniger klimaten of wanneer je meer tijd buiten spendeert kan de nagellak langer blijven zitten.

Kan shellac zorgen voor nagelaandoeningen?

Soms wordt er door kwatongen beweerd dat het gebruik van gelnagels of shellac nagelaandoeningen kan ontstaan zoals ingegroeide nagels. Dat is niet het geval. Integendeel, een goede hand en voetverzorging zijn cruciaal voor de gezondheid van je nagels waardoor een regelmatige pedicure of manicure het risico om nagelaandoeningen doet afnemen. Wel is het niet zo ideaal om shellac te gebruiken als je al last hebt van bepaalde nagelaandoeningen. Daarnaast heeft onderzoek naar nagelverzorging nog niet kunnen weerleggen dat de vitamines in het product geen positieve invloed heeft op het genezen van je nagels.

Wil je meer lifestyle artikelen lezen? Volg onze blog dan voor meer tips.