Top
  >  Algemeen   >  Sietske H. veroordeeld tot 12 jaar cel
v


De rechtbank in Leeuwarden heeft de Friese Sietske H. veroordeeld tot 12 jaar cel wegens het doden van haar vier baby’s. Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie ook 12 jaar cel en wilde ook tbs eisen. Hier zag het OM vanaf, omdat Sietske H. niet mee wilde werken aan een psychiatrisch onderzoek.

Sietske H. heeft 12 jaar gevangenisstraf gekregen wegens één keer kinderdoodslag en drie keer kindermoord. De straf is zo hoog, omdat de tandartsassistente weigerde mee te werken aan een psychiatrisch onderzoek. Omdat ze hier niet aan mee wilde werken, kon geen stoornis worden vastgesteld en kon ze geen tbs opgelegd krijgen.

Volgens de officier van Justitie had Sietske H. bij de tweede, derde en vierde zwangerschap moeten weten wat de gevolgen waren. Dit nadat zij van haar eerste kind in stilte beviel en uit angst dat iemand erachter zou komen de baby verstikte, zo meldt de Volkskrant.

De baby’s werden tussen 2003 en 2009 geboren en hadden allemaal dezelfde vader. De 26-jarige tandartsassistente verstopte de lijkjes in koffers op de zolder van haar ouderlijk huis. Het NRC meldt dat de advocaat van Sietske H. heeft laten weten in hoger beroep te gaan.