Top
  >  Algemeen   >  Slachtoffer schiet Knockout speler neer

Knockout speler
Een slachtoffer van het gevaarlijke Amerikaanse tienerspel Knockout heeft zijn aanvaller neergeschoten. De aanvaller is inmiddels veroordeelt tot een gevangenisstraf.

Knockout is een Amerikaans spel dat sinds 2009 populariteit lijkt te winnen. Het heeft recentelijk veel media-aandacht gekregen omdat de spelers video’s ervan online hadden gezet. Het spel is voornamelijk populair in zwarte Amerikaanse achterstandswijken, maar in 2012 zijn er ook slachtoffers gevallen in Engeland.

De spelregels zijn simpel. Je hebt 3 tot 10 spelers nodig, je zoekt een blank persoon maar het mag ook iemand van Aziatische afkomst zijn. Belangrijk is dat deze persoon alleen is en bij voorkeur oud, zwak en weerloos. Je loopt op deze persoon af en slaat hem of haar knockout!

Wanneer de spelers zich niet aan de bovenstaande regels houden, kunnen ze verliezen. Dit gebeurde ook met de 17-jarige M. Weaver toen hij een man aanviel die zich verdedigde. Het slachtoffer had een wapen bij zich en schoot 2 keer op de dader. De politie heeft de dader opgepakt en hij is veroordeeld tot 1 jaar gevangenisstraf. Het gehele verhaal is te zien in de onderstaande video.

Persoonlijke mening

Het is absurd dat dit wordt opgepikt als een spel! Dit is geen spel, maar een laffe daad door criminelen die achter tralies horen te zitten. Dit is een gevolg van een cultuur die geweld verheerlijkt, waarbij 1 op de 99 mensen in de gevangenis zit en 1 op de 42 ooit in de gevangenis heeft gezeten! Waarbij men alles doet voor aandacht!