Top
  >  Lifestyle   >  Speeltjes voor beginners

Wil je voor het eerst aan de slag gaan met een seksspeeltje? Dan is het goed om hier een beetje rekening mee te houden bij je aankoop. Kies niet meteen voor de grootste dildo die je kunt vinden, al is de kans groot dat je die door zijn wat afschrikwekkende uiterlijk toch al links liet liggen. Nee, kies liever voor wat easy toys die je een goede indruk kunnen geven van wat er nog meer mogelijk is. Uitbreiden, en overstappen op het wat meer stevige materiaal, dat kan tenslotte altijd later nog.

Je mag er best een beetje bij lachen

Veel mensen hebben nogal de neiging om de slappe lach te krijgen als het om sexspeeltjes draait. Een bekend beeld in shops en tijdens feestjes waarop ze worden verkocht, of waarop het onderwerp ter sprake komt. We lachen deels omdat we het ook echt grappig vinden, al die speeltjes in bijzondere vormen, formaten en kleuren, maar deels ook omdat we onszelf maar lastig een houding weten te geven. Gaat het om sextoys, dan veranderen we allemaal weer even in giebelende tieners: geen idee wat we ergens mee aan moeten of wat de normale reactie is, dus giechelen en lachen we er maar om.

Daar is helemaal niets mis mee, zolang het je maar niet tegenhoudt om ze uit te proberen wanneer je dat wilt. Heel veel speeltjes, zoals vibrators en masturbators, zijn prima geschikt om in je eentje te gebruiken. Misschien vind je dat voor de eerste keer ook wel fijn, de kans dat je dan de slappe lach krijgt is tenslotte een stuk kleiner. In je eentje met een speeltje aan de slag gaan geeft je de ruimte om de werking ervan uitgebreid te ontdekken, en precies te ervaren wat ze met jouw lijf doen. Zonder je druk te maken over wat voor geluiden je daarbij maakt, of wat een ander daar eventueel van kan vinden. Alle ruimte om je helemaal te laten gaan.

Samen ontdekken kan natuurlijk ook

Alhoewel veel mensen het fijn vinden om een (nieuw) speeltje eerst zelf uit te proberen, in hun eentje, kan het natuurlijk extra spannend zijn om het samen met een partner te doen. Ook hierbij mag best een beetje worden gelachen, want sommige speeltjes roepen dat nu eenmaal bij je op. Zolang het maar fijn is, en je samen uiteindelijk lekker aan de slag gaat ermee, mag er best een beetje worden gelachen in bed! Houd er ook rekening mee dat jullie misschien niet ieder speeltje fijn gaan vinden, of er goed mee overweg kunnen. Er is niet voor niets zoveel keuze!