Top
  >  Lifestyle   >  Stad van de maand: Milaan


Je hebt 4 jaar een relatie. Het is precies 6 jaar geleden dat je elkaar voor het eerst ontmoette. Hij is jarig. Of je bent gewoon toe aan een korte vakantie samen! Wat je excuus ook is, Vrouwblog geeft je elke maand een stad om naar toe te leven. Deze maand: Milaan!

Milaan is een grote stad in het noorden van Italië. Je kunt er ontzettend goed winkelen, prachtige kerken bezichtigen en natuurlijk heerlijk Italiaans eten! Met het vliegtuig is het maar een uur en een kwartier vliegen vanaf Amsterdam. Eenmaal in de stad is het reizen met de metro het snelste, voor drie euro heb je een dagkaart waarmee je overal naartoe kunt.

Zien

In Milaan staat één van de mooiste kathedralen van de wereld, de Dom van Milaan. De kathedraal staat op een heel groot plein, Piazza del Duomo, en hij is gigantisch. Als je een voetbalvent hebt, moet je uiteraard ook naar het voetbalstadion. AC Milan en Internazionale, de grootste voetbalclubs van Milaan, delen dit grote stadion.

Verder heeft Milaan ook nog vier grote parken, waar je heerlijk kunt zitten als het mooi weer is. Als je naar het Sempione Park gaat, kun je ook nog foto’s maken bij een mooie fontein, de dei Bagni Misteriosi. In de zomer zijn er in dit park ook veel evenementen.

Winkelen

Als je van designerkleding houdt, is Milaan jouw stad. Je vindt hier alle grote internationale modeontwerpers zoals Versace, Jimmy Choo, Dolce & Gabbana en Armani. Winkelstraten waar je naartoe moet zijn Via Montenapoleone en de Via della Spiga. Misschien niet om te kopen, de kleding is heel duur, maar het is zeker leuk om er te kijken en om inspiratie op te doen.

Vervolgens kun je naar Buenos Aires, één van de grootste winkelstraten van Europa. Hier zitten heel veel kledingwinkels die wel betaalbaar zijn. Ook vind je er veel terrasjes, waar je lekker kunt eten en drinken na een lange dag winkelen. Neem je zonnebril maar mee, want de Milanezen gaan niet zonder de deur uit. Zelfs ’s avonds hebben veel mensen nog hun zonnebril op.

Eten

Als je in Italië bent, ga je natuurlijk Italiaans eten en drinken! Want waar anders dan in Italië drink je de lekkerste prosecco? Op de vele terrassen van de stad kun je heerlijk zitten en eten. Risotto, pasta’s, pizza’s, wijnen en salades, op een terrasje in het zonnetje smaakt alles net even iets beter dan thuis.

Als je echt iets bijzonders wilt, ga dan naar de Absolute Ice Bar. De wanden, de bar, de glazen, werkelijk alles is van ijs! Gelukkig krijg je handschoenen en laarzen aan voordat je naar binnen gaat, want het is er -5 graden. In het Japanse restaurant Nobu maak je ook kans op iets bijzonders, hier komen namelijk veel internationale sterren.