Top
  >  Mode & Beauty   >  Stomen met pepermunt en rozemarijn


Je hebt vast wel eens met je hoofd boven een teiltje gekookt water gezeten, om bijvoorbeeld van je verkoudheid af te komen. Maar wist je dat stomen met bepaalde oliën ook nog eens goed is voor je huid? Zoals met pepermunt en rozemarijn in het volgende recept.

Het maken van een stoombadje voor je gezicht is erg simpel. Het enige wat je nodig hebt is een teil, handdoek, kokend water en kruidenolie. Door het stomen zullen je poriën openen, waardoor oneffenheden en vuil van je huid verwijderd kunnen worden. Daarnaast zijn de kruidenoliën ook goed voor het verlichten van hoofdpijn.

Ingrediënten

• 4 druppels pepermuntolie
• 4 druppels rozemarijnolie
• 3 à 4 liter gekookt water

Doe het gekookte water in een teil en laat dit eerste een beetje afkoelen, voeg hier dan de pepermunt- en rozemarijnolie aan toe. Pas op dat je jezelf niet verbrand aan de hete stoom, als je je gezicht boven het water houdt.

Om de stoom zijn werking te laten doen, bedek je je hoofd met een handdoek en blijf je hier ongeveer 10 minuten onder zitten. Dan ben je klaar met stomen en is je huid hopelijk mooi gereinigd en schoon.

post a comment