Top
  >  Geen categorie   >  Stylingtips voor een gezelliger huis

Nu het weer steeds beter wordt en het zonnetje steeds vaker gaat schijnen, willen we het allemaal weer wat gezelliger maken in huis. Dit kun je natuurlijk doen door je hele interieur te veranderen, maar je kunt er ook voor kiezen om juist kleine accessoires en details aan te passen. Ook hierdoor kun je je interieur een totaal andere uitstraling geven. In de winter kiezen we dan ook vaak voor donkere tinten om het gezellig te maken tijdens de koude dagen, maar in de zomer is dit juist het tegenovergestelde. We willen licht en kleur en deze switch willen we dan ook massaal maken, maar hoe doe je dat? Lees snel verder voor een aantal stylingtips!

Lichte kleuren

Zoals gezegd maken we bij het veranderen van de jaargetijden ook een verandering door van ons interieur. In de winter kiezen we sneller voor donkere kleuren en in de zomer juist voor lichte kleuren. Denk hierbij aan wit, grijs, beige en overige aardetinten, maar ook felle kleuren doen het altijd erg goed in de zomer en geven je een vrolijk gevoel. Dit kun je zo ver doorvoeren als jij zelf wilt. Je kunt nieuwe meubels kopen, maar je kunt dit ook doorvoeren in de accessoires. Kies bijvoorbeeld voor een aantal felgekleurde boeken voor op tafel of verander de kussen en kaarsen in vrolijke, felle kleuren. Door deze kleine aanpassingen stap je straks een hele andere woonkamer binnen. Door in de zomer lichte kleuren aan je interieur toe te voegen, creëer je als het ware een geheel tussen binnen en buiten. Hierdoor is het ook erg belangrijk om stil te staan bij de lichtinval van je woning. 

Raamdecoratie

In de zomer schijnt vaak het zonnetje en is het over het algemeen veel lichter buiten. Dit wil je natuurlijk ook in je interieur terug zien. Het is daarom van belang om rekening te houden met de lichtinval in je woning en de daarbij behorende raamdecoratie. Hiervoor is een vouwgordijn de ideale oplossing. Je kunt ze namelijk zo ver open doen als je wilt, waardoor er genoeg licht naar binnen kan komen, maar ze tegelijkertijd wel sfeer geven. Daarnaast geven ze ook warmte aan je interieur als je ze dicht doet. Verder heb je ze in allerlei soorten materiaal en kleuren. Hierdoor kun je jouw raamdecoratie helemaal aanpassen aan jouw interieur en smaak. Zo kun je ook kiezen voor een lichtdoorlatend of juist verduisterend vouwgordijn. Je kunt zelfs kiezen voor een hippe stof, zoals velours. Bovendien kunnen gordijnen helemaal op maat worden gemaakt, hierdoor past het perfect bij ieder raam. Kortom, de opties zijn eindeloos.