Top
  >  Lifestyle   >  Tips om extra af te vallen: Lopen


Als je aan het afvallen bent, gaat het je meestal niet snel genoeg. Vrouwblog helpt je om extra snel af te vallen met deze tips om te lopen!

Soms lijkt het ontzettend lang te duren voordat je iets merkt van dat dieet. Maar er zijn heel veel kleine dingen die we, zonder veel extra moeite, kunnen doen om wat extra calorieën te verbranden. Onderstaande tips helpen je om meer af te vallen door extra te lopen.

Neem de trap

Bijna overal waar je de lift kunt nemen, zoals op je werk, tijdens het winkelen, in flats en in parkeergarages, heb je ook een trap. In de tijd dat je normaal op de lift wacht, ben je al boven! Bovendien heb je meteen weer wat extra calorieën verbrand. Dit is natuurlijk niet echt handig als je op de 18e verdieping van een wolkenkrabber moet zijn, maar verder kan het bijna overal.

Stappenteller

Draag een stappenteller en houd bij hoeveel stappen je per dag zet. Om een gezonde leefstijl te hebben, zou je volgens onderzoeken ongeveer 10.000 stappen per dag moeten zetten. Voor jezelf kun je beginnen om eens te kijken hoeveel je er zet per dag. Als je bijvoorbeeld 4.000 stappen op een dag zet probeer er de volgende dag dan 5.000 te zetten. Met de stappenteller kun je jezelf uitdagen elke dag meer te lopen, totdat je aan de 10.000 zit. Of meer natuurlijk!

Wandelen voor je maaltijd

Als je toch aan de wandel gaat, doe dit dan voordat je gaat eten. Doordat je actief bezig bent, zal je honger minder worden en eet je minder tijdens de maaltijd erna. Dubbel succes dus!

Walk while you talk

Als je aan het bellen bent, doe je meestal niets anders. Zorg ervoor dat je als je gebeld wordt, een rondje gaat lopen. Als je op je werk bent, maar ook thuis! Loop de trap op en neer tijdens je wekelijkse bijklets uurtje met die verre vriendin. Ongemerkt verbrand je op die manier allemaal calorieën.

Loop om

Zet je auto een flink eind van je bestemming af. Stap een halte eerder uit de bus. Loop helemaal naar het verste gedeelte van de trein. Of neem een keer de langste route als je richting huis loopt. Er zijn talloze manieren waarop je kunt omlopen. Als je boodschappen gaat doen, de hond uitlaat of de kinderen ophaalt van school. Kijk wat er mogelijk is in je eigen dagritme en loop voortaan een extra blokje om.

Ballerina’s

Als je meer gaat lopen, wil je dat natuurlijk liever niet doen op je stiletto’s. Zorg er daarom voor dat je altijd een paar ballerina’s of andere platte schoenen meeneemt. Leg een paar in je auto, of neem ze mee in een grote tas. Zo kun je in ieder geval niet je schoenen als excuus gebruiken om minder te lopen.