Top
  >  Eten & Drinken   >  Tips voor een gedekte paastafel


Het is weer bijna Pasen en dat geeft een reden om lekker uitgebreid te gaan tafelen. Naast het eten, moet ook de tafel tot in de puntjes verzorgd zijn. Hier vind je tips voor een gedekte paastafel.

In het paasweekend zitten wij allemaal lekker te smullen van het paasontbijt, de paasluch of paasbrunch. Uiteraard is lekker eten dan belangrijk, maar om beter te kunnen genieten van het eten, is het leuk als de tafel mooi gedekt is. Daarom geeft Vrouwblog tips voor een gedekte paastafel.

Voordat je gaat beginnen met het dekken van de paastafel, moet je letten op wat je allemaal aanschaft. Met Pasen maak je gebruik van de kleuren geel, groen en oranje, maar ook paars mag je terug laten komen in de paastafel. Wel moet je erop letten dat de gedekte paastafel een geheel is. Zorg er dus voor dat de kleuren bij elkaar passen en dat de tafel symmetrisch gedekt is.

Tafellinnen


Je begint het dekken van de tafel met het uitzoeken van geschikt tafellinnen. Je kunt een kleed nemen met paasprint, maar je kunt ook een geel tafelkleed kopen en hier overheen speciale lopers leggen.

Stoelen

Voordat je gaat beginnen met het neerzetten van de borden, is het belangrijk dat je een duidelijk beeld hebt over de ruimte van de tafel. Zet dus de stoelen precies neer zoals de gasten straks komen te zitten en let hierbij op de ongewenste tafelpoten.

Borden


Nu mag je de borden neerzetten, hierop leg je een servet dat past bij de kleuren van het tafelkleed. Mocht er een soepkom nodig zijn, zet deze dan op het servet.

Bestek


Bij het neerleggen van het bestek, moet je erop letten dat er van buiten naar binnen gegeten wordt. De vork ligt links en de lepels en de messen rechts. De mes ligt met de snijrichting naar binnen en boven het bord ligt het kleine bestek, zoals je ziet op de tekening.

Overig servies

Zet de glazen rechtsboven het bord. Aan de buitenkant staat het eierdopje, daar links van staat het wijnglas en aan de binnenkant staat het waterglas. Aan de linkerkant van het bord zet je het theekopje neer.

Decoratie

Om het iets sfeervoller te maken, zet je in het midden van de tafel een bloemstuk. Let er wel op dat deze niet te hoog is, want het zou leuk zijn als jullie elkaar aan kunnen kijken tijdens het eten.

Eten

Nu kan je het eten op tafel zetten. Leg het brood op speciale plankjes en verdeel het beleg over schalen. Eetsmakelijk!