Top
  >  Mode & Beauty   >  Tips voor glanzend haar

glanzend haar
Iedereen wil glanzend haar, het ziet er gezond, mooi en sexy uit. Maar wat maakt je haar nu glanzend en wat zorgt ervoor dat het er alleen maar vettig uitziet? De volgende 9 tips geven hier antwoordt op.

Misschien ken je al een aantal van de onderstaande tips voor glanzend haar en zijn ze inmiddels een vast onderdeel geworden van je beauty rituelen. Maar als je  nog niet helemaal tevreden bent en je wilt je haar nog glanzender krijgen, probeer dan het volgende. 

1. Vitamine E
Het eten van voedingsmiddelen met vitamine E zijn zo goed voor je, dat bepaalde shampoos en conditioners het ook bevatten. Voor meer glans op je haar, zijn deze producten dan ook aan te raden.

2. Conditioner
Als je twee keer per week een conditioner gebruikt, houdt je je haar gezond en gevoed. Pas als je lokken in een goede conditie verkeren, zullen ze er glanzend uitzien.

3. Zo min mogelijk haarproducten
Verschillende haarproducten plakken als het ware aan je haren vast en zijn hierdoor erg moeilijk uit te wassen. Zodra je haar bedekt is met een dergelijk product, zal het ook niet kunnen glanzen. Gebruik daarom zo min mogelijk haarproducten en was het er zo snel mogelijk uit.

3. Haarmaskers
Haarmaskers zijn perfect geschikt voor het voeden van je haar. Je zou zelf een haarmasker kunnen maken met natuurlijke ingrediënten, maar er zijn ook genoeg varianten te koop in de drogisterijen. Nadat je eerst je haar hebt gewassen, breng je het masker aan.

4. Citroen sap
Citroenen bevatten een bepaald ingrediënt dat je haar glanzend en zacht maakt. Het is eenvoudig te gebruiken, je hoeft het citroensap alleen maar over je haar te gieten en 20 minuten te laten inwerken. Dan spoel je je haar uit met warm water en hoef je alleen nog maar het resultaat te bewonderen.

5. Amandelolie
Als je ’s nacht amandelolie op je haar aanbrengt, voordat je gaat slapen, kan het je haar sterker maken. De volgende dag heeft je haar waarschijnlijk ook meer glans, door de voedende werking van de amandelolie.

6. Koud water
Als je klaar bent met het wassen van je haar, spoel je haar dan nog even af met koud water. Dit zorgt ervoor dat de haarcellen zich sluiten, wat voor meer glans zorgt.

7. Geen föhn
Gebruik liever geen föhn om je haar te drogen, want deze droogt je haar ontzettend uit. Met als resultaat een pluizig, dof en futloos kapsel. Wil je je haar nu echt niet gewoon laten opdrogen, gebruik dan een föhn die koude lucht blaast.

8. Eet ijzer
Het eten van voeding dat veel ijzer bevat, is erg goed voor je haar. IJzer zorgt er namelijk voor dat je haar sterker en gezonder wordt, met uiteindelijk ook een mooie glans.

9. Drink voldoende
Zodra jij uitgedroogd bent, is je haar dit ook. Zorg daarom dat je voldoende drinkt, het liefst anderhalve liter water per dag. Dit maakt je haar niet alleen gezonder, maar ook je huid.