Top
  >  Mode & Beauty   >  Tips om er jonger uit te zien


Veel vrouwen vinden het niet erg om ouder te worden, je hebt immers meer kennis en ervaring dan toen je jonger was. Maar daarnaast vinden de meeste vrouwen het wel vervelend dat ze er ook meteen ouder uit gaan zien. Deze tips helpen je er jonger uit te zien dan je werkelijk bent.

Wanneer je een jaar of zeventien bent, wil je graag ouder geschat worden. Maar als je dan eindelijk ouder bent, wil je het liefst weer terug naar je jongere jaren. Met deze tips om er jonger uit te zien is de kans groot dat je zomaar tien jaar jonger geschat wordt.

Water
Wanneer je ouder wordt vernieuwen de cellen zich minder snel. Daardoor wordt de huid minder mooi en de verminderd de vochthuishouding. Door veel water te drinken kun je dit proces verminderen. Voor vrouwen is de aanbevolen hoeveelheid water rond de 2,2 liter per dag.

Daarnaast helpt water ook om het hongergevoel te onderdrukken, vet te verbranden en je huid en lichaam volledig gehydrateerd en jonger te houden.

Slaap
Genoeg slaap doet wonderen voor je huid, daarom is het goed om per nacht ongeveer acht uur te slapen. Als je op wilt staan zonder kreukels in je gezicht, kun je het beste op je rug slapen.

Reinigen
Een oudere huid heeft meer verzorging nodig dan een jongere huid. Reinig daarom iedere dag voor je naar bed gaat je huid met reinigingsproducten die aansluiten op jouw huidtype. Smeer de huid daarna in met een vochtinbrengende crème, maar vermijd bijtende tonics.

Vergeet met het insmeren vooral de huid bij je decolleté niet. Zonder vochtinbrengende crèmes wordt de huid daar snel dun en laat het duidelijk een teken van veroudering zien.

Peeling
Kies voor een zachte peeling met ronde korreltjes die niet op je huid krassen. Zorg dat de huid vochtig is wanneer je de peeling toepast en wrijf maximaal twee minuten om de dode huidcellen te verwijderen.

Gebruik geen lichaamspeeling voor de gevoelige gezichtshuid, maar kies altijd voor een peeling die speciaal voor het gezicht is.

Zon
Veel mensen worden vrolijker en gelukkiger wanneer de zon schijnt, maar helaas is de zon ontzettend slecht voor de huid. Blijf daarom niet te lang in de zon en wanneer je wel in de zon komt, smeer je dan voldoende in met een zonnebrand.

Oefening
Om een slappe kin zover mogelijk uit je buurt te houden, kun je deze oefening doen: Pers je lippen strak op elkaar en maak een brede grimas. Houd dit ongeveer drie seconden vol en herhaal dit een aantal keer.

Zet je vingers aan het werk en verwen jezelf iedere dag een paar minuten met een gezichtsmassage. Door een zachte massage worden de bloedvaatjes onder de huid gestimuleerd, ontspannen de spieren in je gezicht en het helpt ook nog de fijne lijntjes ver weg te houden.

Douche
Een douche is vaak verfrissend en fijn, maar blijf er absoluut niet te lang onder! Te heet water of een te lange douche zijn namelijk funest voor je huid. Het beste is om een korte douche te nemen met warm water en vervolgens af te spoelen met koud water.