Top
  >  Wonen & Interieur   >  Tips om meer sfeer in huis te creëren

Jouw huis is de plek waar jij je op je gemak moet voelen en waar je heerlijk in kunt ontspannen. Het is daarom belangrijk dat de sfeer in huis optimaal is, zodat het warmte en gezelligheid uitstraalt. Wanneer je namelijk helemaal kunt ontspannen in huis helpt dat ook je stress te verminderen! In deze blog lees je daarom hoe je binnen no-time wat gezelligheid in huis kunt toevoegen. Laten we beginnen.

#1. Kleuren 

Kleuren hebben over het algemeen een grote invloed op stemmingen, maar ook op emoties. Gebruik daarom kleuren die samenhangen met een fijne sfeer in huis. Kleuren, zoals rood, oranje, beige en bruin worden geassocieerd met comfort en gezelligheid en ook pasteltinten kunnen een rustgevende look creëren. Kijk ook goed naar je eigen inrichting en wat er bij deze kleuren past, zodat het op een mooie manier wordt gecombineerd met jouw eigen stijl in huis. Tip: kies voor neutrale kleuren voor de basis, zodat je wat accentkleuren kunt toevoegen. 

#2. Verlichting

De verlichting kan een groot verschil maken als het gaat om sfeer in de ruimte. Ga voor verschillende soorten verlichting, zoals een mooie staande lamp in de woonkamer, prachtige hanglampen boven de eettafel en een aantal wandlampjes bijvoorbeeld. Hierdoor zorg je ervoor dat de ruimte gezellig is verlicht met mooie lampen. Voor optimale sfeer kun je ook kiezen voor led dimmers. Dit is een perfecte oplossing voor wanneer je in de avond het licht wat wil dimmen om een sfeervollere setting te kunnen creëren. Hierdoor bespaar je weer op meerdere lampen aanschaffen, want je kunt gewoon dezelfde lamp iets dimmen, ideaal dus! 

#3. Veranda en serre

Maak ook van jouw veranda of serre een heerlijke plek waar jij kunt genieten van de rust en gezelligheid. Maak het sfeervol door een heerlijke lounge set te plaatsen, een mooie grote plant en maak het af door middel van accessoires. Denk aan kussentjes op de bank en een mooi vloerkleed bijvoorbeeld. Vergeet hierbij ook de verlichting niet en kies voor inbouwspotjes. Perfect voor de heerlijke zomeravonden, zodat je nog kan genieten van een boek, spelletje en een heerlijke borrelplank buiten. 

#4. Natuurlijke materialen

Wanneer je kiest voor natuurlijke materialen in huis, zoals linnen, katoen, hout en wol, dan zorg je snel voor een warme sfeer. Kies plaids in deze materialen of gebruik meer planten en groen in huis voor een natuurlijke look. Dit zijn verschillende manieren om jouw inrichting een stukje sfeervoller te maken. Kijk eens goed naar wat je nu in huis hebt staan en wat je eventueel kan vervangen voor natuurlijke materialen. Breng alles wat je niet meer wil gebruiken naar de kringloop, zodat dit een tweede leven kan hebben en kijk eens wat je kunt toevoegen aan natuurlijke materialen. Dat is ook nog eens duurzaam!

#5. Voeg geuren toe in huis

Door gebruik te maken van geuren maak je jouw huis helemaal eigen. Dit draagt zeker bij aan een fijne sfeer, dus zorg dat je bijvoorbeeld een diffuser met heerlijke geuren in de woonkamer hebt staan, een geurkaars in de badkamer en een lekkere luchtverfrisser op de gang. Denk aan geuren, zoals lavendel, kamille en eucalyptus, want deze geuren hebben een rustgevend effect. Zorg ervoor dat je in elke ruimte één geur hebt en niet dat je meerdere geuren door elkaar ruikt. 

Kleuren, verlichting, geuren en natuurlijke materialen dragen dus bij aan de sfeer in huis. Heel veel succes met het gezellig maken van jouw interieur.