Top
  >  Mode & Beauty   >  5 tips om rimpels te voorkomen


Rimpels, we krijgen er vroeg of laat allemaal last van. Rimpels hellemaal voorkomen kunnen we natuurlijk niet, maar je kunt ze wel uitstellen. Daarom staan hier een aantal tips om rimpels te voorkomen.

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met rimpels te voorkomen. Rimpels horen misschien dan wel bij oud worden, maar hoe later ze komen hoe beter. Zeker als er al kleine lijntjes in je gezicht komen, wordt het tijd om rimpels zo lang mogelijk uit te stellen. Met deze 5 tips om rimpels te voorkomen komen ze zeker weten wat later.

Bescherm jezelf tegen de zon


Je hebt het vast al vaker gehoord, maar bescherming tegen de zon is heel belangrijk. Natuurlijk moet je zonnebrandcrème gebruiken in de zomer, maar ook ’s winters is dit essentieel. Zorg dat er altijd SPF in je dagcrème en foundation zit. Dit is ’s winters voldoende tegen de zonnestralen. Als je het echt goed wilt doen kun je tussen je dagcrème en foundation door ook een speciale crème gebruiken met SPF. Deze crème werkt extra goed tegen de straling van de zon. Gebruik zomers een speciale zonnebrandcrème voor je gezicht. De zonnebrandcrème voor je lichaam is veel te agressief voor in je gezicht en kan allergieën veroorzaken.

Slaap op je rug


Door de kreukels van je kussen kun je rimpels krijgen. Als je met je gezicht op je kussen ligt, word je gezicht de hele nacht anders getrokken. Als je op je rug ligt, kan je huid beter ademen en wordt er niet aan getrokken. Als je het echt niet kunt laten om op je buik of zij te slapen, koop dat een linnen of zijden kussensloop. Hierdoor krijgt je huid meer zuurstof en doordat de stoffen minder kreuken, wordt er ook minder aan je huid getrokken.

Eet gezond


Gezonde voeding is belangrijk voor je hele lichaam en ook voor je huid. Vooral anti-oxidanten zijn goed voor je huid. Deze zitten voornamelijk ik groene groente, zoals spinazie.  Ook water drinken is verstandig. Als je lichaam vocht nodig heeft, zoals wanneer je zout eet, en dat niet krijgt, haalt het lichaam het vocht uit de huid. Zo ontstaat een droge huid. Dit kan opgelost worden door water te drinken.

Raak je huid zo minmogelijk aan


Je huid aanraken verpest niet alleen je make-up, maar ook je huid. Ten eerste breng je de bacteriën van je handen naar je huid. Door je gezicht aan te raken rek je het uit en hierdoor krijg je rimpels. 1 keer is misschien niet zo erg, maar let er maar eens op hoe vaak je met je handen aan je gezicht zit. Je zult echt versteld staan hoe vaak je je huid aanraakt.

Droog je huid niet uit


Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met anti rimpelcrème. Door je huid uit te laten drogen krijg je rimpels. Zorg dat je gezicht goed schoon is en smeer dan de anti rimpelcrème op. Dit kun je niet vaak genoeg doen. Gebruik het bijvoorbeeld een keer extra als je thuiskomt, of na het douchen. Voor je ogen is het het beste om een aparte oogcrème voor rond je ogen gebruiken. Dag of nachtcrème is veel te dikke crème voor de dunne huid bij de ogen. Hierdoor kan de huid de crème niet goed kwijt en kunnen er juist rimpels ontstaan.

 Foto’s via Weheartit