Top
  >  Mode & Beauty   >  Tips om vlekken uit je kleding te krijgen


Een vlek in je favoriete jurkje die er bijna niet meer uitgaat. Helaas komt dit maar al te vaak voor. Soms gaan de vlekken er gewoon niet meer uit. Daarom heb ik wat tips voor je, waarmee hopelijk die vervelende vlekken nou eindelijk eens een keer uit je kledingstukken gaan.

Alcohol
Een druppel rode wijn op je shirt is zo gebeurd. Deze vlekken krijg je weg doormiddel van zout. Morst er iemand een biertje op je? Geen zorgen, bier maakt geen vlekken het stinkt alleen maar.

Chocolademelk en koffie
Deze hardnekkige vlekken krijg je weg als je het kledingstuk eerst laat weken in warm water. Daarna moet je de vlekken insmeren met wasmiddel en ze vervolgens wassen.

Fruit
Fruitvlekken zijn moeilijk te verwijderen. Spoel ze zo snel mogelijk uit met water en stop het kledingstuk direct in de wasmachine.

Lippenstift
Smeer deze lippenstiftvlekken eerst in met vaseline en dep ze daarna met alcohol. Je zult zien dat de vlek (hopelijk) verdwijnt.

Bloed
Verse bloedvlekken zijn te verwijderen met koud water. Als de bloedvlek er al wat langer zit, laat het kledingstuk dan een halve dag weken in keukenzout.