Top
  >  Mode & Beauty   >  Tips tegen droge handen
a


Door de kou van nu gaan onze handen er zeker niet beter uitzien. Denk aan wondjes of een huid die de hele tijd trekkerig aanvoelt of jeukt. Niemand wilt hier last van hebben, daarom heb ik 5 tips voor je om droge handen tegen te gaan.

Draag handschoenen
Elke keer als je naar buiten gaat, probeer dan handschoenen aan te doen. Hierdoor worden je handen beschermd tegen de kou en raken ze niet uitgedroogd.

Was je handen niet met zeep waar SLS inzit
Sodium Lauryl Sulfate of te wel SLS droogt je handen heel erg uit. Wat beter is, is om je handen wat vaker in te smeren met een speciale handcrème. Hierdoor komt de vochtbalans van je handen weer in orde.

Scrubben
Met een scrubben haal je de dode huidcellen en de loszittende velletjes weg van je handen. Hierdoor voelen ze weer zacht aan en zien ze er mooi glad uit. Koop wel een speciale milde handscrub.

Zet de verwarming lager
Natuurlijk is het lekker om in de kou je verwarming thuis heerlijk hoog te zetten, maar dit is absoluut niet fijn voor je handen. Dit komt omdat de luchtvochtigheid in je huis naar beneden gaat waardoor je sneller last kan krijgen van droge handen.

Handmasker
Het klinkt misschien een beetje raar, maar geef je handen zo af en toe een handmasker. Zo’n masker verzorgt niet alleen je handen, maar geeft je nagels ook nog eens extra calcium waardoor ze sterker worden.