Top
  >  Mode & Beauty   >  Tips tegen haarveroudering

Tips tegen haarveroudering
Wanneer het gaat om de gevolgen die ouderdom hebben voor je uiterlijk, ligt de focus meestal op rimpels. Dit terwijl dunner wordend en vergrijzend haar ook een grote rol spelen. Daarom vind je in dit artikel een aantal tips tegen haarveroudering.

De trots van de meeste vrouwen is toch wel hun mooie haarbos. Toch wordt er niet altijd evengoed voor gezorgd, wat kan leiden tot vroegtijdige veroudering van het haar. Dit kan onder andere haaruitval, vergrijzing en verkleuring als gevolg hebben. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om dit te voorkomen. Met de volgende tips, ga je haarveroudering namelijk gemakkelijk te lijf.

Verzorg je hoofdhuid

Gezond haar begint bij een gezonde hoofdhuid en als je haarveroudering wilt tegengaan of voorkomen, is dit zeker een aandachtspunt. Houd er bij het harenwassen rekening mee dat je eerste de hoofdhuid goed reinigt en verwen jezelf af en toe met een masker. Je zou eventueel ook kunnen kijken naar verzorgingsproducten die speciaal voor de hoofdhuid zijn bedoeld.

Beperk gebruik van warme apparaten

Een andere tip tegen haarveroudering, is om het gebruik van warmte afgevende apparaten op het haar zoveel mogelijk te beperken. Hierbij kun je onder andere denken aan iets als een föhn of stijltang. Vooral wanneer deze apparaten dicht op de hoofdhuid worden gebruikt, heeft het ongunstige gevolgen voor de gezondheid van je haar. De hitte zorgt er voor, dat het vochtgehalte van de hoofdhuid en het haar flink daalt. Hierdoor kun je niet alleen last krijgen van een uitgedroogde en geïrriteerde hoofdhuid, maar ook van beschadigd en droog haar.

Borstel je haar niet teveel

Hoewel je volgens een oud gezegde het haar 100 keer op een dag zou moeten borstelen om het glanzend en gezond te houden, is eerder het tegendeel waar. Op deze manier kun je het haar juist flink beschadigen, met onder andere haarbreuk en gespleten haarpunten als gevolg. Zorg er daarom voor dat je het haar niet teveel borstelt en gebruik het liefst een borstel die gemaakt is van natuurlijk materiaal.

Toupeer je haar niet

Door je haar te touperen geef je het misschien tijdelijk meer volume, maar met deze stylingmethode breng je het haar ook ernstige schade toe. Je kamt namelijk tegen de haarschubben in, wat ervoor zorgt dat het haar gaat pluizen en er dof uit gaat zien. Het is daarom beter om je haar zo min mogelijk of niet te touperen. Mocht je het toch niet kunnen laten, dan is het verstandig om je haar de volgende dag in ieder geval te verzorgen met een masker.

Eet gezond

Net als bij veel andere dingen, speelt gezond eten ook een grote rol. Je hebt immers bepaalde voedingstoffen nodig om je haarbos gezond en levendig wilt houden. Denk bijvoorbeeld aan vis met omega-3, vers fruit en noten. Het slikken van biotine supplementen is eventueel ook een idee. Biotine, ofwel vitamine B8, is van essentieel belang voor gezond haar en daarbij ook voor gezonde nagels.

Vermijd stress

Tot slot is het nog belangrijk om stress zoveel mogelijk te vermijden, wanneer je jouw mooie lokken wilt behouden. Stress is een van de grootste oorzaken wanneer het gaat om haaruitval en daarbij vertraagd het ook de haargroei. Er wordt zelfs gezegd dat het ervaren van veel stress, kan leiden tot vroegtijdige vergrijzing van het haar. Klik hier voor een aantal tips over hoe je eventuele stress en zo ook haarveroudering kunt tegengaan.