Top
  >  Mode & Beauty   >  Tips tegen ingegroeide haren
o


Heb je weleens last gehad van ingegroeide haren? Dit kan erg pijnlijk zijn en er ook niet zo fraai uitzien. Gelukkig zijn er meerdere manieren om van dit probleem af te komen, dus als het goed is ben je met de volgende tips van je ingegroeide haren verlost.

Als je je gescheerd hebt, kun je een paar dagen later last krijgen van rode, jeukende bultjes op je huid. Deze zijn het gevolg van ingegroeide haren, wat helaas een veel voorkomend verschijnsel is. Bepaalde producten, zoals deodorants of bodylotions, kunnen het probleem zelfs verergeren. Hopelijk ben je met de onderstaande tips tegen ingegroeide haren geholpen.

1. Ontsmetten
De producten die je gebruikt om te scheren, moeten alcohol bevatten. Dit heeft namelijk een ontsmettende werking, wat de kans op infecties verkleint.

2. Een nieuw mesje
Elke keer dat je je scheert, kun je het beste een nieuw mesje gebruiken of deze in ieder geval regelmatig vervangen. Oude mesjes kunnen namelijk verschillende bacteriën bevatten, die je liever niet in je huid wilt hebben.

3. De richting van het scheren
Vermijd tijdens het scheren, meerdere keren over dezelfde plek te gaan met je mesje. Probeer ook om met de richting van de haren mee te gaan en niet ertegenin. Ga je nu met wax aan de gang, dan moet je de strips wel tegen de richting van de haargroei in wegtrekken.

4.De huid verzachten
Heb je nu wat ingegroeide haren ontdenkt, dan zou je je huid kunnen verzachten door minstens 10 minuten in een bad met warm water te gaan zitten. Om het proces te versnellen, kun je zout aan het water toevoegen. Als je huid dan zachter is geworden, zullen de ingegroeide haren eenvoudiger verwijderd worden.

5. De haren eruit trekken
Als je van plan bent om de ingegroeide haren eruit te trekken, doe dit dan met een pincet. Is de haar verwijderd, behandel dat gebied van je huid dan even met een reinigend of desinfecterend middel.

6. Gebruik een moisturizer
Dode huidcellen stapelen zich op en verstoppen je huidporiën. Dit maakt het moeilijk voor je haren om naar buiten te groeien, met als resultaat ingegroeide haren. Om dit te voorkomen, moet je die dode huidcellen verwijderen door te scrubben en daarna je in te smeren met een moisturizer of bodylotion.

7. Geïrriteerde huid
Het is mogelijk dat ingegroeide haren een geïrriteerde huid veroorzaken. Het is dan aan te bevelen om natuurlijke producten te gebruiken, die in ieder geval geen alcohol en parfum bevatten. In het vervolg kun je misschien ook beter een scheerapparaat gebruiken en geen scheermesje meer.

8. Medicijnen
Als bovenstaande behandelingen je niet kunnen helpen, dan zou je medicijnen kunnen gebruiken. Er zijn bepaalde geneesmiddelen verkrijgbaar, die ingegroeide haren kunnen helpen voorkomen.

post a comment