Top
  >  Lifestyle   >  7 tips voor verliezen van extra vet


Heb je last van wat overtollig gewicht en wil je in je nieuwe badpak lekker over het strand kunnen paraderen van de zomer? Wacht dan niet langer en begin met onderstaande tips voor het verliezen van extra vet.

Je kent ze wel, standaard afvaltips als water drinken of sporten. De volgende 7 tips voor het verliezen van extra vet zijn gelukkig net wat anders. Wist je bijvoorbeeld wanneer je het beste wel en niet kunt drinken als het gaat om het verliezen van vet? Of welke van alle sporten vooral goed is voor het verliezen van gewicht?

Drink water voor het eten

Dat veel water drinken helpt bij afvallen weten we natuurlijk allemaal, maar wist je ook dat het helpt wanneer je een glas water drinkt voordat je aan een maaltijd begint? Het is namelijk zo dat wanneer je dorst hebt je meer eet. Drink daarom een glas water, wacht een paar minuten en begin dan met eten.

Drink niet tijdens het eten

Voor en na de maaltijd is het goed om te drinken, maar drink niet tijdens het eten! Alleen al een glas water tijdens het eten zorgt ervoor dat je, je minder snel vol voelt en meer eet. Ook word je voedsel dan minder goed verteerd.

Zorg voor minder stress

Zorg voor minder stress dan kom je ook minder aan. Iedereen eet in deze periodes van spanning meer dan normaal, maar dit is niet de enige reden. Als je stress hebt ontwikkel je veel hormonen die voor een negatieve verandering in je stofwisseling zorgen.

Draag geen te strakke broeken

Allemaal willen we het liefst een zo klein mogelijke maat spijkerbroek. Hoe trots zijn we als we eindelijk in een maatje minder passen! Alleen kijk uit met een kleinere spijkerbroek. Je hebt namelijk een grote kans dat deze te strak zit om je buik en dat je vetjes uit je broek puilen. Je buikje hoopt zich namelijk op en je lijkt dikker dan dat je in werkelijkheid bent. Wanneer je de broek in4 de juiste maat koopt zul je waarschijnlijk zien dat je minder hoeft af te vallen dan dat je in eerste instantie dacht.

Zorg voor een realistisch doel

Zorg er voor dat je een realistisch doel voor ogen hebt. Waarom, hoe en hoeveel kilo wil je afvallen? Pak een pen en schrijf het op, desnoods honderd keer. Je moet ervoor zorgen dat het bewust en onbewust bij je gaat leven. Het doel zal zorgen voor motivatie op de dagen dat je echt geen zin hebt om aan je gewicht te werken en je niets liever wilt dan die grote zak met chips opentrekken.

Het boodschappenlijstje

Heb je het doel geformuleerd op papier? Mooi dan kun je nu doorgaan met het boodschappenlijstje voor de hele week. Het voordeel van dit velletje is dat je voor heel de week inkoopt en waarschijnlijk minder snoep meeneemt. Als je in een week vaak naar de supermarkt gaat word je heel vaak verleidt door impulsaankopen. Het resultaat van boodschappen doen voor zeven dagen is dat je weinig zoetigheid in je huis hebt liggen en het op een positieve manier merkt in je portemonnee.

Ga zwemmen

Ja, helaas als je die overige kilo’s snel kwijt wil raken moet je er toch echt aan geloven. Sporten. Een van de beste sporten om gewicht te verliezen is zwemmen. Niet alleen omdat je al je spieren aanspant in het zwembad, maar ook doordat je alleen maar in het water hoeft te zijn om al calorieën te verbranden. Dat wordt lekker veel het zwembad op zoeken van de zomer!