Top
  >  Mode & Beauty   >  Tips voor het verven van grijs haar


Er is tegenwoordig geen enkele vrouw die haar haren niet kleurt, vooral als het gaat om de grijze haren. Toch is het verven van grijs haar niet altijd even gemakkelijk, maar met de volgende tips kun jij jouw grijze lokken omtoveren tot glanzende gekleurde lokken.

Grijs haar verven

Zeg je die grijze haren liever vaarwel? Dan kun je naar de kapper gaan om je haar te laten verven, maar je kunt het natuurlijk ook zelf doen. Ben je wel het type dat zo’n klusje niet uit de weg gaat, dan zijn hier een zevental tips die je kunnen helpen bij het verven van grijs haar.

1. Kies een kleur
Je hoeft je haar niet per se in je natuurlijke haarkleur te verven, zolang je er maar rekening mee houdt dat het resultaat er natuurlijk uit komt te zien. Een simpele manier om hier achter te komen, is door te zoeken naar een haarkleur die bij jouw huidtype past. Dit kun je zien door jouw huidskleur te vergelijken met de modellen op de verpakkingen. Als laatste kun je bij de kapper om advies vragen, die een kleurenpalet bij je gezicht houdt, om zo te bepalen welke haarkleur het meest geschikt is voor jou.

2. Kies het juiste type
Zorg ervoor dat je een permanente haarkleuring uitkiest, want alleen hebben een dekking die sterk genoeg is voor grijs haar. Ook blijven deze het langste zitten, zodat je niet na een aantal weken alweer opnieuw moet verven. Kijk ook of de kleuring wel geschikt is voor grijs haar en hoeveel je ervan nog hebt voor jouw haarlengte.

3. Verzacht je haar met conditioner
Voordat je je grijze haren gaat kleuren, is het verstandig om het eerst met een conditioner te wassen. Grijs haar is namelijk vaak erg stug en droog, waardoor het zich moeilijker laat verven. Om er zeker van te zijn dat de kleuring goed pakt, laat de conditioner dan 5 tot 10 minuten inwerken. Hierna zijn je grijze haren zacht genoeg om geverfd te worden.

4. Grijze haren eerst
Breng de kleuring als eerste aan op je grijze haren, want deze hebben een langere tijd nodig dan nog gekleurde haren. Mocht het anders vermeld staan op de verpakking, volg dan die instructies.

5. Verdeel je haar
Bij het kleuren van je grijze haar is het wel zo handig, om je haar te verdelen in plukken. Op deze manier kun je de haarverf makkelijker verdelen, zodat je overal evenveel aanbrengt. Je wilt natuurlijk niet het risico lopen dat je na al die moeite nog steeds grijze plukken in je haar hebt.

6. Gebruik een douchemuts
Als je eenmaal de haarverf hebt aangebracht, is het aan te raden om een douchemuts op te doen. Dit helpt je haar de kleuring beter te absorberen en voorkomt dat eventuele druppels naar beneden mochten vallen. Bij de meeste haarkleurproducten is het dragen van een douchemuts niet meer nodig, maar het kan het proces alleen maar verbeteren.

7. Goede verzorging
Nadat je je haar hebt gekleurd, is het belangrijk dat je goede shampoos en conditioners gebruikt. Kies wel producten uit die speciaal voor geverfd haar bestemd zijn, omdat deze de juiste verzorging geven voor glanzend, zacht en gezond haar. Ook maken ze de volgende keren dat je je haar kleurt een stuk eenvoudiger.

Zoals met de meeste dingen, zal ook het kleuren van je haar wat oefening vereisen. Maar oefening baadt kunst, dus zal binnen de kortste keren het verven van je haar net zo moeiteloos verlopen als het poetsen van je tanden!

post a comment