Top
  >  Mode & Beauty   >  Tips voor een gevoelige huid

Als je een gevoelige huid hebt, kan het lastig zijn om daar mee om te gaan. Het kan ook moeilijk zijn om de juiste producten en behandelingen voor je huid te vinden. Je gevoelige huid hydrateren is belangrijk, maar het is ook een beetje lastig. Je wilt geen producten gebruiken die te agressief zijn of vol chemicaliën zitten, want die kunnen irritatie en ontstekingen veroorzaken. Daarom behandelen we in dit artikel een aantal tips die je helpen je gevoelige huid te verzorgen. 

De juiste huidverzorging

Ten eerste is het belangrijk dat je zachte en niet irriterende producten gebruikt voor je gevoelige huid. Dat wil zeggen dat de producten geen parfums, chemicaliën, parabenen en sulfaten mogen bevatten. Deze ingrediënten kunnen namelijk uitdrogend zijn voor de gevoelige huid. Producten met alcohol zijn ook af te raden voor de gevoelige huid, aangezien ze een uitdrogend werking hebben. Hierdoor kan het de huid gevoeliger maken voor bijvoorbeeld zon en wind. De huidverzorgingsproducten van Biodermal zijn dan ook uitermate geschikt voor de gevoelige huid. 

De beste manier om erachter te komen hoe je huid op een nieuw product reageert, is door het uit te proberen op een klein stukje van je gezicht. Als je binnen 24 uur geen roodheid of andere allergische reacties krijgt, kun je het product veilig op je hele gezicht gebruiken.

Gebruik zonnebrandcrème

Je gezicht komt erg vaak in de zon en dit kan schadelijk zijn voor de huid. Voor iedere huid, maar met name de gevoelige huid, is het belangrijk om zonnebrandcrème op het gezicht te smeren. Je zult misschien denken dat dit alleen nodig is bij warme dagen wanneer de zon volop schijnt, maar het tegendeel is waar. Ook op dagen wanneer het bewolkt is, kunnen de UV-A en UV-B stralen schadelijk zijn voor de huid. 

Als je momenteel nog niet elke dag zonnebrandcrème opdoet, maak hier dan een gewoonte van in de ochtend na het aanbrengen van je dagcrème. Wanneer je bijvoorbeeld gezweet hebt of wanneer je gezicht nat is geworden, is het belangrijk om de zonnebrand weer opnieuw aan te brengen. 

Kortom, wanneer je een gevoelige huid hebt is het belangrijk dat je de juiste huidverzorging gebruikt zonder schadelijke ingrediënten. De producten moeten een zachte en niet irriterende werking hebben. Daarnaast is het gebruiken van zonnebrand erg belangrijk. De straling van de zon kan voor irritatie van de huid zorgen. Gebruik een zonnebrand iedere dag na je dagcrème.