Top
  >  Lifestyle   >  Tips voor een luxe slaapkamer


De slaapkamer moet de plek zijn waar je compleet tot rust kunt komen. Met deze tips voor een luxe slaapkamer waan je je in een hotel.

Om je slaapkamer om te toveren tot een luxe slaapkamer zoals je deze normaal in hotels tegenkomt, is het belangrijk dat alleen de nodige meubels en spullen er staan. De rest zorgt voor onrust in de slaapkamer en heeft ook effect op je nachtrust.

Inrichting

Het bed in zonder twijfel het belangrijkste meubelstuk van de slaapkamer, zet het daarom niet in een hoek maar in het midden van de muur. Zo wordt het bed het centrale punt van de kamer. Om dit extra te accentueren zorg je dat de muur achter het bed eruit springt. Dit kan door deze muur een andere kleur te maken dan de rest van de muren of door behang met een print. Is dat je iets te veel werk, dan kun je ook kiezen voor een hoofdbord waar je ’s avonds lekker tegenaan kunt zitten terwijl je een boek leest.

Opmaken

Een mooi opgemaakt bed zorgt voor een extra luxe gevoel, zoals in een hotel. Dit begint bij het kiezen van een dekbedovertrek voor om het dekbed en kussens. Voeg extra kussens toe aan het bed, deze kun je bij het hoofdeinde stapelen. De hoezen van deze kussens zijn niet hetzelfde als die van de gewone kussens maar passen er wel bij. Vervolgens leg je over het voeteneind een sprei of plaid.

Accessoires

De sleutel tot het succes van een luxe slaapkamer de symmetrie. Dit moet er zowel zijn in de opmaak als in de nachtkastjes en lampen. Tot slot maak je de kamer af door een grote vaas met bloemen in je slaapkamer te zetten.