Top
  >  Lifestyle   >  Tips voor een gelukkig jaar


Goede voornemens zijn om beter en gelukkiger van te worden, maar toch is dit niet altijd het geval. Daarom zijn hier een aantal tips die van 2013 echt een gelukkig jaar kunnen maken.

Rondom de jaarwisseling worden heel wat goede voornemens gemaakt. Van gezonder eten tot vaker op vakantie gaan, het kan niet drastisch genoeg zijn. Toch vergeten we vaak rekening te houden met wat ons echt gelukkiger kan maken, terwijl dit misschien wel de meest simpele dingen zijn. Kijk maar eens naar de volgende tips voor een gelukkig jaar.

Kijk naar je verbeterpunten

Iedereen heeft wel een slechte eigenschap of gewoonte waar ze eigenlijk vanaf willen. Toch doen velen er niets aan en blijven ze zo ontevreden. Kijk daarom dit jaar naar je verbeterpunten en neem je voor om er ook echt wat mee te doen. Je kunt immers moeilijk gelukkig zijn met je omgeving wanneer je niet tevreden bent met jezelf.

Erken je positieve punten

Nu dat je hebt gekeken naar jouw verbeterpunten, is het evenzeer belangrijk om je positieve punten te erkennen. Jezelf waarderen is immers een van de belangrijkste dingen, wanneer het aankomt op gelukkig zijn. Omarm daarom je goede eigenschappen en zet deze in de spotlight, terwijl je op de achtergrond werkt aan je verbeterpunten.

Weg met frenemies

Wil je in 2013 echt gelukkiger zijn, dan is het een goed idee om de negatieve mensen uit je leven te verwijderen. Deze zorgen vaak alleen maar voor drama en stress, iets wat je niet bepaald goed kunt gebruiken. Kortom, weg met de frenemies en omring je daarvoor in de plaats met personen die jou oprecht gelukkiger kunnen maken.

Beweeg meer

Meer bewegen is niet alleen verstandig vanuit het fysieke, maar evenzeer vanuit het mentale oogpunt. Naast het feit dat je er fit van wordt, helpt het je namelijk ontspannen en verlicht het de stress die het alledaagse leven met zich meebrengt. Uiteraard hoef je niet gelijk een abonnement te nemen op de sportclub, je kunt bijvoorbeeld ook denken aan een dagelijkse wandeling in het park of een rondje joggen met de buurvrouw.

Krijg je financiën op orde

Met de crisis en onder andere de veranderingen in het zorgstelsel, is het misschien wel zo verstandig om je financiën netjes op orde te krijgen. Zorg voor een goed overzicht en houd je portemonnee in de gaten. Op deze manier kun je heel wat stress voorkomen en wie weet houd je er aan het einde van 2013 nog een mooi zakcentje aan over.

Wees dankbaar

Een andere tip die je dit jaar gelukkiger kan maken, is om dankbaar te wezen voor wat je hebt. Het klinkt misschien wat flauw, maar toch is het erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan je kinderen of aan je geweldige baan. Door deze zogenaamd vanzelfsprekende dingen in het leven te waarderen ga je misschien wel inzien dat jij jezelf al heel gelukkig mag prijzen.

Focus op de toekomst

Het schiet niet op om in het verleden te blijven hangen, aangezien je er niets aan kunt veranderen. Besteed die tijd en energie daarom liever aan het focussen op je toekomst. Denk aan wat je dit jaar allemaal wilt gaan doen en hoe je er het mooiste van kunt maken. Tot slot is het uiteraard niet verkeerd om af en toe eens op het verleden te reflecteren, fouten maak je immers om ervan te leren.