Top
  >  Mode & Beauty   >  Tips voor het kopen van vintage kleding
a


Vintage kleding wordt tegenwoordig veel meer gedragen, omdat het karakter toevoegt aan je outfit. Op de één of andere manier verteld vintage kleding een verhaal en zijn het unieke stukken. Maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van vintage kleding.

Het is misschien niet zo moeilijk om een winkel te vinden waar ze vintage kleding verkopen, maar om de juiste kleding er tussen uit te vissen is iets gecompliceerder. Want hoe weet je eigenlijk wat er chic en stijlvol uitziet en wanneer kun je iets beter laten hangen? Met de volgende tips voor het kopen van vintage kleding hoop ik je hiermee te kunnen helpen, zodat jij zeldzame vintage kledingstukken kan vinden.

1. Wees op tijd
Probeer erachter te komen wanneer de vintage winkels bij jou in de buurt, een nieuwe lading kleding binnen krijgen. Zoek ook uit of er misschien een markt met vintage kleding plaats vindt, zodat je daar op zoek kan gaan naar prachtstukken. Het is echt de moeite waard om er zo snel mogelijk bij te zijn, want de mooiste dingen gaan meestal als eerste de deur uit.

2. De maat
Als je op zoek gaat naar vintage kleding dan is de kans groot, dat het item waar jij je oog op hebt laten vallen niet in jouw maat is. En je zult die ook niet snel gaan vinden, want van vintage kledingstukken hangt er vaak maar één in de winkel. Het beste wat je kunt doen, is de kleding op maat laten maken zodat je ze wel past.

3. Let op de kwaliteit
Als je een vintage kledingstuk gevonden hebt, controleer deze dan nauwkeurig. Kijk goed naar de staat waarin het  verkeert, van welke materialen het gemaakt is en hoe het zich zal verhouden in de loop der tijd. Sommige kledingstukken kunnen erg fragiel zijn, waardoor ze na een aantal keren gedragen  uit elkaar kunnen vallen. Bepaal voor jezelf of de verhouding tussen prijs en kwaliteit met elkaar in balans is, zodat je waard krijgt voor je geld.

4. Is het schoon?
Aangezien vintage kleding tweedehands is, bestaat er altijd een kans dat de kleding een vlek heeft. Sommigen kunnen eruit worden gewassen, maar helaas zijn er ook van die hardnekkige vlekken die er niet meer uit gaan. Je moet dan bij jezelf nagaan of er misschien een oplossing is, om die vieze plekken in de kleding te verdoezelen.

5. Gebruik van accessoires
Het kan voorkomen dat je een erg mooi vintage kledingstuk vindt, die je gewoon moet hebben. Maar dan kom je erachter dat er een vlek of misschien wel een klein gaatje in zit. Geen nood, want je kunt de kleding altijd nog bewerken met accessoires. Dit kun je doen door er bloemencorsages, knopen of strikken overheen te naaien. Op deze manier is de vintage kleding weer zo goed als nieuw en heb je er ook een persoonlijk detail aan kunnen geven.

6. Handwas
Stuur je vintage kleding niet naar de stomerij, omdat de harde chemicaliën die ze daar gebruiken de kleding erg kan beschadigen. Het beste is om de stukken zelf te wassen met de handwas, de meeste wasmachines van tegenwoordig hebben hiervoor een programma. Gebruik tevens een zacht wasmiddel, zodat je er zeker van bent dat de stoffen niet kapot kunnen gaan.