Top
  >  Lifestyle   >  Tips voor het verzorgen van de vacht van je hond in de zomer

De vacht van een hond heeft extra verzorging nodig wanneer het buiten warmer wordt. Of je nu een langharige of kortharige hond hebt, de vachtverzorging is essentieel om je trouwe viervoeter in topconditie te houden tijdens de warme zomermaanden. Wil je ervoor zorgen dat jouw hond in de zomer koel en comfortabel blijft? Lees dan snel verder voor de vijf beste tips!

1. Regelmatig borstelen

Het regelmatig borstelen van de vacht van je hond is heel belangrijk, vooral in de zomer. Het helpt om dode haren te verwijderen, waardoor de vacht luchtiger wordt en beter bestand is tegen de hitte. Bovendien helpt borstelen de natuurlijke oliën van de huid te verspreiden, wat zorgt voor een glanzende en gezonde vacht. Kies de juiste borstel voor het type vacht van je hond en borstel minstens één keer per week.

2. Voorkom parasieten

De zomer is helaas ook het seizoen waarin teken, vlooien en andere parasieten actiever zijn. Zorg er daarom voor dat je je hond regelmatig controleert op teken. Gebruik preventieve middelen zoals vlooienbanden, pipetten of tabletten om je hond te beschermen. Houd ook de omgeving schoon en stofzuig regelmatig. Heeft jouw hond toch last van teken? Kijk dan eens naar meer informatie over tekenmiddelen voor honden.

3. Trimmen of knippen

Afhankelijk van het ras van je hond kan het nodig zijn om de vacht te trimmen of te knippen in de zomer. Dit helpt om je hond koeler te houden en voorkomt vervelende klitten in de vacht. Laat de vacht echter niet te kort knippen, aangezien een dikke vacht ook beschermt tegen de zon en insectenbeten. Raadpleeg een professionele hondentrimmer als je niet zeker weet hoe je dit het beste kunt aanpakken.

4. Zonnebrandcrème voor honden

Net als mensen kunnen honden ook verbranden in de zon, vooral op gevoelige gebieden zoals de neus, oren en buik. Om deze delen te beschermen kun je een speciale zonnebrandcrème voor honden gebruiken. Breng de zonnebrandcrème aan voordat je met je hond naar buiten gaat. En vergeet niet om de zonnebrandcrème opnieuw aan te brengen als je hond in het water heeft gezwommen!

5. Houd je hond koel en gehydrateerd

Ten slotte is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond voldoende water en schaduw heeft in de zomer. Zorg voor vers water en een koele plek waar je hond kan rusten. Vermijd lange wandelingen in de volle zon en wees extra voorzichtig met hondenrassen die gevoelig zijn voor oververhitting. Met deze handige tips zorg je ervoor dat jullie samen volop kunnen genieten van het warme weer!