Top
  >  Lifestyle   >  Tips voor strakke benen


In de zomer is niet alleen een strakke buik voor veel vrouwen erg belangrijk, maar ook strakke benen staan bij veel strandgangers op het verlanglijstje. Deze tips voor strakke benen helpen je om je benen met trots te laten zien.

Strakke benen krijg je niet zomaar, daar moet wel wat voor gedaan worden. Zo is vooral beweging erg belangrijk om dit doel te realiseren, maar ook op je voeding letten kan geen kwaad. Als je een ongezonde levensstijl gewend bent, is het verstandig om je voedingspatroon aan te passen. Met deze tips voor strakke benen, kom je al een heel eind.

Voldoende beweging

Fietsen, wandelen, zwemmen, en noem het maar op. Al deze activiteiten zorgen ervoor dat je straks met strakke benen en een zwierig zomerjurkje over de boulevard loopt. Wil je het liefst een buitenactiviteit doen, die je kunt uitvoeren wanneer je maar wilt? Begin dan met hardlopen!

Natuurlijk is het moeilijk om met hardlopen te starten, vooral als je dit nog nooit gedaan hebt. Maar als je rustig aan begint en het tempo en de duur steeds wat meer opvoert, zul je zien dat je het steeds langer achter elkaar kunt volhouden. Hardlopen zorgt niet alleen voor die mooie strakke benen, maar ook je conditie krijgt een boost.

Traplopen

Als je kunt kiezen tussen de lift en de trap, kiezen veel mensen automatisch de lift. Of je nou bang bent om moe te worden, of snel boven wilt zijn, dat is nu geen excuus meer. De trap nemen is namelijk de beste en makkelijkste manier om strakke benen te krijgen. Dus neem voortaan overal de trap, ook al doe je er dan wat langer over.

Ook is het verstandig om die heuvel bij jou in de buurt niet langer te ontwijken, maar er juist een aantal keer achter elkaar op te lopen. Na een tijdje gaat het lopen dan zo makkelijk, dat je de heuvel zelfs rennend aankunt! Ren dus een paar keer in de week die heuvel een aantal keer achter elkaar op en af en het resultaat zal te zien zijn.

Voeding

Dit alles werkt natuurlijk alleen als je niet iedere avond op de bank neerploft en een zak chips open trekt. Let erop dat je gezonde tussendoortjes neemt, waarbij een snack als uitzondering natuurlijk best eens mag.

Probeer gevarieerd te eten en als je overgewicht hebt, ook iets minder te eten. Je zult zien dat de combinatie van een heel klein beetje minder eten, het gaat dan vooral om snacken, en de beweging samen voor strakke benen zorgen!