Top
  >  Algemeen   >  Toiletten langs snelwegen in Spanje slechts beoordeeld


Ga jij ook dit jaar met de auto op vakantie? Dan mijd je vast de toiletten langs snelwegen. Logisch, want deze zijn heel vaak smerig en onhygiënisch. Vooral in Spanje kun je  beter je plas ophouden tot je gearriveerd bent op de plaats van bestemming.

Met de vakantie in het vooruitzicht, heeft de ANWB onderzoek gedaan naar 65 tankstations en restaurants langs verschillende snelwegen binnen Europa. Bij de steekproef zijn aspecten zoals hygiëne, sanitair, kindvriendelijkheid, service, veilig parkeren en prijzen beoordeeld. De toiletten in Spanje behoorde tot de slechts beoordeelde toiletten. In Zweden en Oostenrijk kun je gerust stoppen voor een plasstop, want deze kwamen als beste uit de bus.

2 jaar geleden had Nederland nog de smerigste toiletten van Europa. Rijkswaterstaat en tankstationhouders hebben hier verbetering in gebracht, maar we zijn nog steeds niet goed uit het onderzoek van de ANWB gekomen. “We zitten nu op een 6, maar we willen eigenlijk naar een 7 of een 8 toe,” vertelt Chris Hottentot van de ANWB aan BNR.