Top
  >  Eten & Drinken   >  Top 5 cocktails voor vrouwen

cocktails
Geef je binnenkort een feestje en weet je niet precies welke cocktails je moet schenken? Geen nood, want Vrouwblog stelde de top 5 beste cocktails voor vrouwen samen.

Het heeft heel wat flessen drank gekost en we werden er zelfs een beetje tipsy van, maar we zijn eruit. We hebben de 5 beste cocktails voor vrouwen gevonden. De ene selecteerde we op smaak, en andere op aroma en weer een volgende omdat we de prachtige kleur niet konden weerstaan. Maar voor alle geldt, ze zijn onweerstaanbaar lekker.

Voordat je begint met proeven, hebben we wel 1 tip. Zorg altijd dat je iets te eten hebt naast deze toch wel zware drankjes, anders wordt het heel moeilijk om ze allemaal te proberen. Kortom neem er een toastje, een stukje kaas, chips of iets anders bij en geniet van deze heerlijke cocktails.

1. Cosmopolitan
De Cosmopolitan, ook wel bekent als de Cosmo, scoort altijd goed. De cocktail was altijd al geliefd, maar werd echt populair toen de dames van Sex and the City aan dit drankje nipte.

Het belangrijkste ingrediënt van een Cosmopolitan is wodka. Neem 50 ml wodka, meng dit met 25 ml Cointreau en voeg 20 ml cranberrysap en 10 ml limoensap toe. Shake de ingrediënten goed door elkaar en schenk de cocktail in een martiniglas. Versier het glas eventueel met reepje sinaasappelschil.

2. Margarita
De scherpe maar heerlijke Margarita is de beste tequila cocktail die er is. Deze cocktail werd in de jaren 50 gecreëerd en om hem te maken heb je goede tequila nodig.

Meng 40 ml tequila met 20 ml Cointreau en voeg 10 ml limoensap toe. Mix dit door elkaar en serveer de Margarita in een groot cocktailglas met zout rond de rand. Voeg als finishing touch een schijfje limoen toe.

3. Mojito
De Mojito is extreme populair op tropische bestemmingen. Met het Nederlandse herfstweer heb je iets meer fantasie nodig. Daarom als je deze cocktail drink verbeeldt je dan dat je op het warm strand staat. Als de Mojito stek genoeg is, moet dit vast wel lukken.

De perfecte Mojito maak je als volgt. Knijp een halve limoen uit voeg 10 muntblaadjes toe. Doe er vervolgens 10 ml suikersiroop en 2 theelepels rietsuiker bij. Stamp de ingrediënten hierna 10 seconden voorzichtig aan. Schenk deze mix in een longdrinkglas en vul het glas voor zo’n driekwart met crushed ijs. Voeg hierna 50 ml Bacardi toe, neem bijvoorbeeld Superior Rum of Reserva Rum. Roer de ingrediënten goed door. Daarna vul je het glas nogmaals met crushed ijs en vul je het af met koolzuurhoudend water. Ganeer het longdrinkglas met muntblaadjes of met een munttopje en een rietje.

4. Passione Martini
De Passione Martini is zoals de naam al zegt een cocktail met passie. Het belangrijkste ingrediënt van dit drankje is Martini Rosato. De basis van deze roze drank is gemaakt van zowel rode als witte wijn, wat zorgt voor een intense smaak.

Om een Passione Martini te maken neem je 50 ml Martini Rosato en voeg je 25 ml passievrucht wodka toe. Meng dit met 30 ml ananassap en 10 ml suiker. Shake alle ingrediënten en schenk dit vervolgens in een cocktailglas. Versier het drankje met een halve passievrucht.

5. White Lady
White Lady is een droge en op en top vrouwelijke cocktail. Dit super verleidelijke drankje smaakt het beste als je haar zeer koud drinkt.

Voeg 20 ml Cointreau en 40 ml gin samen en schenk er ook 10 ml citroensap bij. Schudt vervolgens de ingrediënten goed door elkaar. Serveer de White Lady in een gekoeld cocktailglas. Heb je liever een Blue Lady? Vervang dan de Cointreau door Blue Curacao.