Top
  >  Lifestyle   >  Topless zonnen: taboe of niet?


De laatste weken waren de borsten van Kate Middleton volop in het nieuws. De vrouw van Prins William was topless aan het zonnen met manlief tijdens hun vakantie en de naaktfoto’s zorgde voor enorm veel ophef. Hoe zit het eigenlijk met de bedenkingen over topless zonnen? Is het openlijk showen van je borsten nou een taboe of niet?

De vakantiesite MissTravel deed een onderzoek onder 1.000 Engelse vrouwen over het showen van de borsten zoals Kate deed. Als we de poll moeten geloven is maar 14 procent van de vrouwen bereid topless te gaan zonnen, het afdoen van hun bikinitopje is dus nogal een taboe. De voornaamste reden om het niet te doen, is een gebrek aan zelfvertrouwen over het figuur. 6 op de 10 ondervraagde vrouwen zeiden liever hun bikinitopje aan te houden, omdat ze niet het perfecte lichaam hebben. Verder gaf 54 procent aan liever volledig bedekt te zijn tijdens het zonnen, zij willen niet dat vreemden hun halfnaakt kunnen zien.

Verder geeft 32 procent aan dat zij niet topless gaan omdat er kinderen in de buurt zijn. Toch durft 61 procent wel gedag tegen hun topje te zeggen, als zij op hun buik kunnen liggen om witte strepen op de huid te voorkomen. Daarbij is het vreemd dat maar 6 procent in eigen land bereid is de borsten te showen en dat 14 procent er minder moeite mee heeft als ze in het buitenland zijn. Zo is het volgens de vrouwen vanwege de cultuur in Spanje en Italië een stuk normaler om de borsten te laten zien. Tot slot zegt 2 procent totaal geen moeite te hebben met topless zonnen en gaan zelfs volledig naakt als dit mogelijk is.