Top
  >  Lifestyle   >  5 tuintrends voor 2012


Buiten wordt het langzaam warmer en met een maandje moeten we toch wel in de tuin kunnen zitten. Hoogste tijd dus om een blik te werpen op de tuintrends voor 2012.

De 5 belangrijkste tuintrends van 2012 gaan over dat alles kan en mag. Zo straalt de tuin bijvoorbeeld rust en comfort uit. Het wordt de plek in de zomer waar we ons lekker kunnen ontspannen. Ook zullen we van de zomer met vrienden rond vuurkorven gaan zitten en wordt het steeds populairder om je eigen moestuintje te beginnen.

Rust en comfort


Belangrijk bij de rust en comfort trend is dat de tuin een warme en vriendelijke uitstraling heeft door veel natuurlijke materialen en warme kleuren. Ook is er bij deze stijl veel groen buiten te vinden omdat deze kleur erg rustgevend werkt. Comfort komt duidelijk terug doordat de zitplekken op het terras voorzien zijn van veel kussens. Dit is de tuin waarin je heerlijk kunt relaxen met een goed boek in een comfortabele stoel. Het enige wat jouw rust nu nog kan verstoren is een vogeltje wat net iets te hard fluit.

Alles kan en alles mag


Richt je tuin in zoals jij dat wilt het maakt allemaal niets uit. De alles kan en alles mag tuintrend van 2012 doet een beetje rommelig aan. Zo groeien overal wilden bloemen, wordt een oud houten kratje als tafel gebruikt en lijkt het alsof het tuinmeubilair eigenhandig in elkaar is gezet. Daarnaast zijn in deze tuin veel tweedehands producten te vinden. Voorbeelden hiervan zijn oude melkkannen en verroeste hooivorken.

Focus


Focus in de tuin is dit jaar bij de design tuin erg belangrijk. Hier staan duidelijkheid en overzichtelijkheid centraal. Met duidelijkheid wordt bedoeld dat er niet allerlei verschillende thema’s met elkaar worden gemixt om een chaotisch geheel te voorkomen. Slechts een idee staat centraal. Kies je bijvoorbeeld voor het thema groen dan zie je deze kleur veel in de tuin of het balkon en wordt alles hierop aangepast, van de meubels tot aan planten.

Vuurkorf


In bijna elke tuintrend van 2012 komt de natuur duidelijk terug. Wat hier ook goed bij past zijn vuurkorven. Naast dat het gezellig, romantisch en lekker warm is om dicht bij het vuurt te zitten, geeft een vuurkorf je ook meer het gevoel dat je echt in de wilde natuur bent in plaats van in je eigen tuin.

Moestuin


Moestuinen zijn hip dit jaar. Naast het hebben van kruidenbakjes in de keuken wordt er steeds meer eten verbouwd in eigen tuin. Ook mensen die geen tuin hebben willen er een beginnen. De vraag ernaar is zelfs zo groot dat Rotterdam binnenkort een grote moestuin midden in de stad gaat aanleggen voor alle inwoners.

Foto’s via Housetohome