Top
  >  Lifestyle   >  Twee soorten raamdecoratie bij jou thuis

Kun je niet kiezen tussen het ruime aanbod in raamdecoratie? Hartstikke logisch, de keuze is enorm, er is eindeloze variatie en iedere soort heeft weer verschillende mogelijkheden. Gordijnen zijn erg populaire raamdecoratie, dat is natuurlijk niet zomaar. Ze brengen vele voordelen met zich mee. Een van deze voordelen is dat gordijnen goed te combineren zijn met andere raamdecoratie, zoals jaloezieën. Jaloezieën zijn erg veelzijdige raamdecoratie die veel te bieden hebben. In deze blog gaat het daarom ook over jaloezieën en over gordijnen. 

Vrijheid krijg je met jaloezieën

Jaloezieën zijn erg functionele raamdecoratie, ze bieden veel vrijheid als het gaat om privacy en lichtinval. Je kunt de horizontalen lamellen eenvoudig kantelen, hierdoor kun je zelf bepalen hoeveel inkijk je wilt hebben en hoeveel licht er binnenkomt. Jaloezieën zijn beschikbaar in drie verschillende materialen, namelijk van hout, pvc en aluminium. Houten jaloezieën hebben een stoere, natuurlijke en sfeervolle uitstraling. Ze komen vaak voor in de woonkamer en zijn erg divers. Ze worden gemaakt van lindehout of bamboe en worden geleverd met een mooi afgewerkt houtenprofiel. Houten jaloezieën zijn een echte verrijking van je interieur. 

De tweede variant zijn pvc jaloezieën deze bestaan uit kunststof waardoor ze ook iets goedkoper zijn. Een kunststof jaloezie is vochtbestendig en hierdoor ideaal voor in de badkamer of keuken. Je kunt hier een houtnerf aan toe laten voegen, hierdoor creëer je een pvc jaloezie met de uitstraling van hout. 

Aluminium jaloezieën zijn net zoals die van pvc vochtbestendig. Ze komen vaak voor in moderne, luxe en strakke woningen. Aluminium jaloezieën zijn perfect voor het weren van fel licht en zijn beschikbaar met een lamelbreedte van 25mm. 

Gordijnen voor een prachtig resultaat

Gordijnen zijn erg populaire raamdecoratie, dat is natuurlijk niet zomaar. Gordijnen zijn beschikbaar in drie transparanties waardoor ze voor iedere ruimte in huis mooi aansluiten. Daarnaast zijn gordijnen goed te combineren et andere raamdecoratie. Hierdoor kun je genieten van nog meer voordelen en eigenschappen van verschillende raamdecoratie. 

Verduisterende gordijnen komen veelal voorin de slaapkamer, ze kunnen een ruimte volledig verduisteren waardoor je kunt genieten van een donkere kamer ene goede nachtrust. Inbetween gordijnen bestaan uit een lichtdoorlatende stof, het is niet mogelijk om hier doorheen te kijken waardoor deze perfect aansluiten op je privacy. Wel laten ze voldoende lichtinval door, dit zorgt ervoor dat je ruimte altijd voorzien is van natuurlijklicht. 

Vitrage gordijnen bestaan uit een transparante stof, je kijkt hier dus gemakkelijk doorheen. Hierdoor verlies je nooit je zicht naar buiten. Dus heb je een mooi uitzicht, dan zijn dit de ideale gordijnen.