Top
  >  Lifestyle   >  Uitbreiden zonder lichtinval te verliezen

Veel mensen krabben zich tegenwoordig nog eens extra achter de oren als ze niet voldoende ruimte in huis hebben. Een verhuizing zou voorheen een goede optie geweest zijn, maar met de grote schaarste op de huizenmarkt is het vinden van een geschikte woning een behoorlijke uitdaging geworden. Uitbouwen is dan wellicht een betere optie, maar dat heeft ook niet alleen maar voordelen. Je raakt dan in huis vaak een belangrijk stuk lichtinval kwijt. Je kunt echter ook uitbreiden zonder lichtinval te verliezen.

Voordelen van een terrasoverkapping

Bij een uitbouw aan de woning komt misschien meer kijken dan je denkt. Een traditionele aanbouw vereist een goede fundering, want het is eigenlijk gewoon een verlenging van je bestaande huis in de meest letterlijke zin. Maar de lichtinval moet ook niet onderschat worden. Wanneer je de woonkamer beschouwt als een tunnel, maak je die tunnel door een uitbouw een stuk langer en dus zal het in het midden van de ruimte aanmerkelijk minder licht zijn dan voorheen. Je kunt ook een terrasoverkapping kopen en daarmee niet alleen geld, maar ook problemen besparen. Met zo’n overkapping creëer je eigenlijk een soort huiskamer in je tuin, terwijl de lichtinval door de transparante constructie optimaal blijft.

Wind- en waterdicht

In beginsel is een terrasoverkapping natuurlijk iets heel anders dan een complete aanbouw. Het is eigenlijk niet meer dan een dak boven het eerste deel van je tuin. Maar je kunt ook een stap verder gaan en een glazen schuifdeur kopen om er een echte afgesloten ruimte van te maken. Het is dan een complete kamer, waarin je wind- en waterdicht van je rust kunt genieten. Doordat je op deze manier dus een extra ruimte aan je huis toevoegt, kun je de woonkamer vervolgens anders gaan indelen. Daar heb je bijvoorbeeld nu extra ruimte voor bergmeubelen of voor die heerlijke grote bank bij de televisie. Terrasoverkappingen zijn bovendien in zowel een klassieke als een moderne uitstraling verkrijgbaar.