Top
  >  Lifestyle   >  Vakantie maakt tot 6 kilo dikker


Vakantie is het moment om te genieten, maar helaas brengt dit ook nadelen met zich mee. Want vakantie maakt dikker en dat kan soms wel oplopen tot 6 kilo per week!

Uit onderzoek van LighterLife onder 1.000 Britten is gebleken dat 90 procent van de vakantiegangers zwaarder thuis komt. Zo komt 69 procent 0,5 tot 2 kilo aan op vakantie en wordt 21 procent zo’n 2 à 4 kilo zwaarder. Hoewel deze aantallen misschien onschuldig lijken is er nog een groep die een stapje verder gaat. 5 procent gaf namelijk toe 6 kilo of zelfs iets meer te zijn aangekomen in 1 week.

Oorzaak dikker worden

De belangrijkste oorzaak van het dikker worden ligt volgens 58 procent aan de calorierijke maaltijden op vakantie. Ook gaat 55 procent tijdens de vakantie elke avond uit eten en drinkt 71 procent dagelijks alcohol.

Op de vraag waarom er tijdens de vakantie zo overdadig gegeten en gedronken wordt, antwoordde 86 procent dat dit het perfecte moment is om jezelf eens extra te verwennen. Verder zie 14 procent dat zij meer betaald hadden voor de all inclusive formule en daar het meeste wilde uithalen.

Jojo-diëten

Na de vakantie proberen de meest mensen de extra kilo’s weer te verliezen, maar als dit al lukt, neemt dit vaak meer dan 1 maand in beslag. Volgens tv doctor Hilary Jones kan dit dan ook leiden tot jojo-diëten omdat veel mensen 3 maal per jaar op vakantie gaan.