Top
  >  Lifestyle   >  Vakantiebestemming: La Coruña Spanje


Afgelopen weekend ben ik naar La Coruña geweest. Dit is een schiereiland aan de noordwestkust van Spanje. Deze plaats leeft niet van toerisme, maar schijnt wel in opkomst te zijn. Ik heb daarom gekeken of La Coruña een leuke vakantiebestemming is.

La Coruña ligt aan de Atlantische Oceaan in het uiterste van noordwest Spanje. De stad is 37 vierkante kilometer groot en telt ongeveer 246.028 inwoners. De stad is een prima vakantiebestemming omdat het veel te bieden heeft. Er zijn musea, uitgaansgelegenheden, heel veel strandjes, kerken, winkelstraten, restaurantjes, een haven en bezienswaardigheden. Genoeg ingrediënten voor een leuke vakantie!

Weer


Het weer in La Coruña is niet te vergelijken met andere Spaanse badplaatsen. Het klimaat is vergelijkbaar met Nederland, maar dan een stukje warmer. Er heersen in de zomer geen tropische temperaturen, maar het is doorgaans wel lekker weer. Wat het ideaal maakt voor een stedentrip.

Winkelen


Als je goed wilt winkelen op vakantie, ben je in La Coruña op de juiste plek. Deze plaats beschikt over een gezellig centrum met een lange winkelstraat. Buiten het centrum vind je echter ook veel boetiekjes. In het centrum zitten bekende winkels als Mango, Zara, Pull & Bear en Bershka. Er zijn ook een hoop Spaanse ketens die we in Nederland niet hebben zoals Blanco en Stradivarius, die trouwens erg betaalbaar zijn! Er is ook geen gebrek aan exclusieve en vintage boetiekjes.

Daarnaast kun je ook de bus pakken naar het grootste winkelcentrum van Spanje, Marineda. Ik ben er zelf niet geweest, maar mijn medereizigers wel. Zij waren erg enthousiast over het overdekte winkelcentrum. Ik heb dus spijt dat ik het niet heb gezien!

Uitgaan


In La Coruña hoef je niet veel moeite te doen om een lekker restaurantje te vinden. Door heel de stad heen vind je veel tapasbars en visrestaurantjes. Daarnaast zijn er nog genoeg andere eettentjes van diverse nationaliteiten. Je kunt er ook prima uitgaan, maar je moet het nachtleven wel opzoeken. In sommige zijstraatjes zijn clubs, discotheken en gezellige kroegen te vinden. Het uitgaansleven is niet te vergelijken met andere Spaanse badplaatsen waarbij je niet om de discotheken heen kunt. La Coruña is een prima bestemming voor mensen die van uitgaan houden, maar ook voor degene die dit liever ontwijken.

Bezienswaardigheden


Voor wie cultuur wil snuiven, is er veel te doen. De stad heeft namelijk een 2.000 jaar oude geschiedenis, waardoor er genoeg musea, kerken en bezienswaardigheden zijn. La Coruña staat onder andere bekend om de Hercules toren. Deze vuurtoren is 55 meter hoog en is 1900 jaar oud. Het is de oudste Romeinse vuurtoren die nog steeds gebruikt wordt. Een andere bezienswaardigheid is het huis van de vader van Picasso. De vader van deze wereldberoemde schilder heeft namelijk in La Coruña gewoond.

Architectuur


De architectuur is erg bijzonder. Oude, historische en pittoreske monumenten vind je naast moderne en nieuwe gebouwen. Ik kan je dan ook aanraden om voor de architectuur een wandeling door de stad te maken.

Natuur


Naast de winkelstraten, biedt het schiereiland ook mooie plekken. Zo zijn er veel kleine strandjes, parken en bergen te vinden. Je kunt bijvoorbeeld met panoramische lift een berg op om een wandeling te maken en de baai van Orzán te bewonderen. Zelf heb ik ook een fietstocht gemaakt om de mooie plekken van La Copruña te zien. Dit is ook een echte aanrader.

Vakantie in La Coruña

La Coruña biedt een heel ander perspectief van Spanje. Je kunt het namelijk niet vergelijken met andere badplaatsen in het land. De stad wordt niet gedomineerd door het nachtleven en het klimaat is niet tropisch. Toch heeft deze plaats veel te bieden, waardoor het een leuke vakantiebestemming is. Je kunt er gezellig uitgaan, goed winkelen, zonnen op het strand, lekker eten, cultuur snuiven en wandelen door de prachtige omgeving. La Coruña kan ik aanraden voor mensen die van rust houden en massatoerisme willen ontwijken, maar wel naar een plaats willen waar genoeg te beleven is.