Top
  >  Lifestyle   >  5 vakantietrends voor 2012


Sta jij iedere zomer op dezelfde camping in de Ardennen of ga jij altijd met het vliegtuig naar een all-inclusive resort in Turkije? Lees dan even het onderstaande lijstje door! Ik heb de leukste vakantietrends van 2012 voor jou op een rijtje gezet.

De vakantietrends van 2012 staan in een avontuurlijk teken. Ik moet het toegeven, het is heerlijk om 2 weken lang met een cocktail op het strand te liggen. Maar het is ook leuk om eens nieuwe dingen uit te proberen! Ga bijvoorbeeld naar een onbekende plek, overnacht in de natuur of ga op je fiets naar Frankrijk. Ontdek, beleef, geniet en maak een uitdaging van jouw zomervakantie!

Onbekende plekken


Aankomende zomer gaan wij liever niet met de caravan naar Zuid-Frankrijk of met het vliegtuig naar Spanje. In de zomer van 2012 wordt massatoerisme ontweken. Het laatste waar wij op zit te wachten, is de buurman tegen komen op vakantie. Deze zomer gaan mensen naar onbekende plekken waar de bevolking niet leeft van toerisme. Toeristen gaan op avontuur, op zoek naar onbekende plekken en laten zich verrassen door vreemde culturen. Denk maar bestemmingen zoals Servië, Congo en Oezbekistan.

Mini tripjes

De grootste reistrend van 2012 zijn mini tripjes, ook wel het ’tapas-effect’ genoemd. Mensen verkiezen tegenwoordig een aantal korte vakanties boven 3 weken naar een zonnig eiland. De vakantiekosten worden verspreid en je zult meer van de wereld zien. Daarnaast kan je meerdere keren genieten van de voorpret dat je lekker op vakantie gaat. Uit onderzoek is gebleken dat het zelfs beter is om minitripjes te boeken. Dit omdat de voor- en napret bij een korte vakantie evenveel aanwezig zijn en het brengt minder vakantiestress met zich mee.

Back tot basic


All-inclusive ressorts, dure hotels en luxe vakantievilla’s zijn dit jaar overbodig. We gaan weer back tot basic. Dit betekent dat we het liefst met onze rugzak, tent en bergschoenen door de natuurgebieden gaan wandelen. We gaan aankomende zomer op zoek naar onszelf. De back to basic vakantie zal in het teken staan van mentale rust en persoonlijke groei.

Culinaire reizen

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in eten en koken. Het is hipper dan ooit en het heeft nu ook invloed op het toerisme. De nieuwe vakantietrend van 2012 onder de culinaire kenners en amateurs is gastronomisch reizen. De kookliefhebbers reizen naar diverse culinaire bestemmingen. Op plaats van bestemming ben je heel de dag met eten en koken bezig. Wijnproeven, kooklessen en heel veel tafelen zijn dagelijkse activiteiten van een culinaire vakantie.

Op 2 wielen


Dit jaar gaan wij niet per vliegtuig, auto, boot of trein op vakantie. En op de plaats van bestemming gaan wij zeker niet bakken op het strand. Nee, dit keer kiezen wij voor een vakantie op 2 wielen. Je kunt lekker sportief per motor of fiets naar de plaats van bestemming rijden, een roadtrip boeken over de Amerikaanse wegen of off-road rijden in de natuur van Afrika. Voor de mensen die dat een te grote uitdaging vinden, zijn er ook citytripjes per fiets te boeken. Dit kan onder andere in München, Parijs en New York.