Top
  >  Lifestyle   >  5 vakantietrends voor 2013

5 vakantietrends voor 2013
De vroegboekkortingen duiken alweer overal op en sommigen zijn al druk bezig met het plannen van hun vakantie. Heb jij echte nog geen idee wat je dit jaar gaat doen, dan is het wellicht een idee om inspiratie op te doen aan de hand van de vakantietrends voor 2013.

Dit jaar draaien de vakantietrends vooral om leerzame belevenissen en zelfbewustwording. Daarnaast speelt budgetvriendelijkheid ook een belangrijke rol. We willen veel doen en beleven, maar wel voor een nette prijs. Om je een idee te geven van wat dat precies inhoudt, vind je hieronder een kort overzicht van de 5 belangrijkste vakantietrends voor 2013.

Escape to nature

Gedurende onze vakantie willen we maar al te graag ontsnappen aan ons hectische leven en de dagelijkse realiteit. Dit is precies waar de escape to nature trend om draait, die ook wel back to basic wordt genoemd. Kom tot rust in een prachtig natuurlijke omgeving en vergeet voor eventjes al jouw zorgen. Klinkt het onder de sterrenhemel slapen met enkel een slaapzak jou toch iets te avontuurlijk in de oren, dan is glamping misschien nog een optie. Zo geniet je toch van de natuur, maar heb je geen tekort aan luxe.
5 vakantietrends voor 2013 - Escape to nature

Social Travel

Een andere belangrijke vakantietrend voor 2013 is social travel. Deze trend gaat gepaard met het feit, dat veel mensen liever geen deel meer uitmaken van het massatoerisme en op zoek zijn naar iets excentrieks. Via bemiddelingswebsites leggen we contact met de lokale bevolking, die ons wegwijs kan maken op de desgewenste vakantiebestemming. Op dezelfde manier is het ook mogelijk om een slaapplek te vinden, er zijn namelijk verschillende locals die een kamer ter beschikking stellen om in te overnachten.

Familiereizen

Reizen met de gehele familie belooft ook dit jaar erg populair te worden. Hierbij hoort een bepaald samenhorigheidsgevoel, terwijl er tegelijkertijd door ieder zijn eigen gang kan worden gegaan. Vakantieparken en cruisevakanties spelen bij deze trend een grote rol. Daarnaast kan het leuk zijn om met de familie een grote groep te vormen en een rondreis te gaan maken in een ver contitent. Organisaties die dit soort reizen organiseren zijn immers vaak gespecialiseerd in groepsreizen en zo maak je die verre reis met vertrouwd gezelschap.
5 vakantietrends voor 2013 - Familie reizen rondreis

Doen en beleven

Alleen maar luieren gedurende de vakantie, wordt door steeds meer mensen als passé beschouwd. Tegenwoordig vinden we het leuk om echt iets te doen en te beleven, om ons zo persoonlijk verder te ontwikkelen. Kookworkshops in de lokale keuken zijn bijvoorbeeld erg populair en velen kiezen ervoor om tijdens hun vakantie een taalcursus te volgen. Verder is vooral onder jongeren het doen van vrijwilligerswerk een hot item. Het meedragen aan de plaatselijke maatschappij en cultuur klinkt immers vaak interessanter, dan een beetje de toerist uithangen.

Staycation

De staycation is een fenomeen dat is overgewaaid vanuit Amerika, als gevolg van de economische crisis. Op vakantie gaan in eigen land en thuis een vakantiegevoel creëren namelijk is een gemakkelijke manier om veel geld te besparen. Toch draait het hier niet meer alleen om, want het scheelt ook een heleboel stress op het gebied van inpakken en dergelijke. Daarbij is er vaak genoeg te doen, om toch volop te genieten van vakantiepret. Wat dacht je bijvoorbeeld van kamperen in eigen tuin of een weekendje aan het strand in Scheveningen?