Top
  >  Lifestyle   >  Van deze activiteiten wist je niet dat je er zoveel calorieën mee kon verbranden

Wil je wat gezonder gaan leven? Of überhaupt wat meer gaan bewegen en daarmee calorieën verbranden? Dan is het natuurlijk mogelijk om naar een sportschool te gaan en daar verschillende activiteiten te gaan doen, maar je kunt er ook voor kiezen om thuis aan de slag te gaan. Er zijn namelijk meerdere activiteiten waar je meer calorieën mee verbrand dan dat je op voorhand denkt. Ben je benieuwd welke activiteiten dat zijn? Lees dan snel verder want in dit artikel zullen we er een aantal bespreken ter inspiratie.

Trampoline springen

Ten eerste verbrand je met trampoline springen meer calorieën dan je denkt. Zo verbrand je maar liefst 320 tot 420 calorieën per uur afhankelijk van je inspanning. Vaak wordt gedacht aan een trampoline kopen enkel voor de kinderen, maar daarnaast is het ook een goede workout voor volwassenen waarbij er sprake is van een combinatie van spier- en duurtraining. Dit is dan ook zeker een leuke workout om samen te doen met je kinderen, ideaal dus als je weinig tijd hebt of even geen oppas voor de kinderen.

Zwemmen

Daarnaast verbrand je met zwemmen ook de nodige calorieën. Zo verbrand je gemiddeld 515 calorieën per uur tijdens het zwemmen. Ook dit is een leuke activiteit om te doen met kinderen. Wanneer de kinderen van de glijbanen gaan, kun jij snel even een paar baantjes trekken. Verder zijn er ook verschillende lessen en wedstrijden waar je aan deel kunt nemen. Je hoeft het dus zeker niet alleen te doen. Neem bijvoorbeeld een vriendin mee en ga bijvoorbeeld een ochtendje zwemmen. 

Neem vaker de trap

Daarnaast kun je natuurlijk ook meer beweging toevoegen in je dagelijkse activiteiten. Kies er bijvoorbeeld voor om vaker de trap te nemen in plaats van de lift. Traplopen verbrand namelijk ook meer calorieën dan je in eerste instantie denkt. Gemiddeld verbrand je namelijk 655 calorieën per uur tijdens traplopen. In je pauze een potje tafeltennis doet ook al wonderen en hiermee verbrand je maar liefst 325 calorieën per uur mee. 

Kortom, je hoeft niet telkens naar de sportschool te gaan om meer te bewegen, maar je kunt ook even gaan trampoline springen, een zwemles nemen of de trap in plaats van de lift.