Top
  >  Lifestyle   >  Van mode tot veiligheid: hoe persoonsalarmering vrouwen beschermt

Persoonsalarmering is een persoonlijk alarm voor een individu. Het wordt meestal gebruikt voor kwetsbare ouderen, maar kan ook de veiligheid van vrouwen waarborgen. Hoe het werkt? Meestal krijg je bij persoonsalarmering een speciaal ontworpen alarm om je nek of pols gehangen. Deze alarmen hebben een alarmknop, waarmee je direct om hulp kan vragen in noodgevallen. Hierdoor kunnen instanties direct naar je toe komen wanneer je in nood zit. Dit kan enerzijds wanneer je thuis van de trap bent gevallen, maar bijvoorbeeld ook als je buiten op straat in de problemen zit. Het is een interessante oplossing voor mensen die zich vaak onveilig voelen. Bovendien wordt het tegenwoordig steeds vaker als multifunctioneel product ingezet. De persoonsalarmeringen zijn er dan niet alleen voor de veiligheid, maar ook als mode-item. Dat maakt ze extra interessant voor modebewuste vrouwen die op zoek zijn naar meer veiligheid. In dit artikel geven we je twee interessante voorbeelden van persoonsalameringen. 

Ideaal; een alarmketting voor om je nek of aan kledingstukken

Wat dacht je van een alarmketting? Zoals de naam al zegt, doe je deze als een ketting om je nek. Dankzij het musketonhaakje kun je het ook aan kledingstukkenen vastklippen. Denk aan een broek of BH. De alarmketting is ideaal om snel om hulp te roepen in gevaarlijke situaties. Je drukt eenvoudig op de noodknop en er wordt direct een verbinding gemaakt met onze meldkamer. Wil je liever iemand anders om hulp vragen? Je kunt er ook voor kiezen om een contactpersoon naar keuze in te lichten. Het is hierbij ook mogelijk om diegene direct te woord te staan met een mobiele verbinding. Maar hoe weet diegene waar ik ben? Geen zorgen, een alarmketting is voorzien van een ingebouwde GPS-tracker. Hierdoor weet de ander direct waar je bent en kan hij of zij je zo snel mogelijk hulp bieden.

Veiligheidsarmband; eenvoudig, modebewust, waardevol

Daarnaast kun je ook kiezen voor een zogeheten veiligheidsarmband. Deze doe je net als een normale armband om je pols en het is ideaal om er snel mee om hulp te roepen. Veiligheidsarmbanden zijn verkrijgbaar in allerlei modellen. Deze worden steeds modebewuster, waardoor je ze tegelijkertijd als modeaccessoire gebruikt. Qua systeem werken veiligheidsarmbanden vergelijkbaar met alarmkettingen. 

Heb je behoefte aan meer veiligheid? Overweeg dan de aanschaf van een persoonsalarmering. Een persoonsalarmering heb je altijd bij je, waardoor je direct om hulp kunt vragen in gevaarlijke of bedreigende situaties. Ze zijn beschikbaar in verschillende toepassingen, waaronder de alarmketting en veiligheidsarmband. Bovendien zijn er genoeg varianten beschikbaar die tegelijkertijd een modebewust accessoire zijn.