Top
  >  Algemeen   >  Verschillende studierichtingen voor ‘mensen-mensen’

Ben jij een echt ‘mensen-mens’? Houd je ervan om mensen te helpen, je bezig te houden met de emoties van mensen of juist het analyseren van het menselijk gedrag? Dan is het aan te raden om uiteindelijk een beroep te beoefenen waarbij je veel in aanraking komt met mensen. Ook hierin heb je natuurlijk veel verschillende keuzes. Om je een beetje een idee te geven van de verschillende opleidingen waarbij je uiteindelijk met mensen zult werken worden in dit artikel een aantal opleidingen benoemd en beschreven. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Verpleegkunde

Is het jouw roeping om mensen te helpen wanneer ze ook echt hulp nodig hebben? Want dat hebben mensen als ze bijvoorbeeld ziek zijn en in het ziekenhuis liggen. Dan is de opleiding verpleegkunde hbo wel wat voor jou. Hierbij is het dan ook belangrijk dat je graag zorgt voor mensen en dat je je kan verplaatsen in de gevoelens van een ander. Verder is het natuurlijk ook van belang dat je naast je liefde voor mensen ook geïnteresseerd bent in de gezondheidszorg, hier kom je tenslotte te werken. Zo kun je uiteindelijk gaan werken in een ziekenhuis, een instelling voor verstandelijk en lichamelijk beperkten, een thuiszorginstelling, maar ook in een gevangenis of defensie.

Hotelschool

Ben je niet geïnteresseerd in de gezondheidszorg, maar ligt jouw hart bij de horeca? Dan is de opleiding hotelschool wel iets voor jou. Uiteindelijk zul je een afwisselend baan hebben waarbij het belangrijk is om het overzicht te houden, de leiding te nemen en alles vooraf goed te organiseren. Er komt dus veel bij kijken, maar je komt ook zeker dagelijks in contact met mensen. De dienstverlening is hierbij erg belangrijk, jij wilt ervoor zorgen dat je gasten zorgeloos kunnen genieten en zich nergens zorgen over hoeven te maken. Doordat de opleiding erg breed en afwisselend is, kun je ook gaan werken op verschillende plekken, zo kun je je eigen hotel of restaurant beginnen. Daarnaast kun je ook gaan werken in de sales en marketing van een hotel, aan de slag gaan als eventmanager of adviseren in de foodindustrie. 

Pabo

Wil je juist focussen op kinderen en dan specifiek de ontwikkeling van kinderen? Dan is de opleiding pabo wel iets voor jou waarbij je wordt opgeleid tot leraar of lerares voor het basisonderwijs. Je zult hierbij dus uiteindelijk aan de slag gaan met kinderen van vier tot twaalf jaar. Naast dat je aan de slag kunt gaan op een basisschool, kun je er ook voor kiezen om te gaan werken als educatief medewerker in een museum, leerkracht in een AZC of als ontwikkelaar van lesmateriaal.